Business Hi-Tech

Un manager al Uber a ajuns la Bucureşti: Avem un plan agresiv de extindere, analizăm intrarea pe piaţă

Rob Khazzam, director de expansiune internaţională al Uber

Astăzi când vorbim nu suntem prezenţi cu serviciul nostru în Bucureşti, dar suntem interesaţi să ne extindem serviciile şi evaluăm situaţia de pe piaţa din România. (...) În ce priveşte reglementările şi legile, există autorităţi care vor să blocheze ino­vaţia şi tehnologia, şi altele care vor să creeze un cadru adaptat la inovaţie, care să încurajeze dezvoltarea oraşelor inteligente.

Rob Khazzam, director de expansiune internaţională al Uber Astăzi când vorbim nu suntem prezenţi cu serviciul nostru în Bucureşti, dar suntem interesaţi să ne extindem serviciile şi evaluăm situaţia de pe piaţa din România. (...) În ce priveşte reglementările şi legile, există autorităţi care vor să blocheze ino­vaţia şi tehnologia, şi altele care vor să creeze un cadru adaptat la inovaţie, care să încurajeze dezvoltarea oraşelor inteligente.

Autor: Adrian Seceleanu

24.11.2014, 00:08 1240

Compania americană Uber oferă servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri care face legătura între pasageri şi şoferi.

Uber a reuşit să provoace cutremure pe pieţele de servicii de taximetrie din vestul Eu­ropei venind cu preţuri mai mici decât furnizorii tradiţionali. Acum evaluează posibilitatea de a intra pe piaţa din Ro­mânia ca parte a unui plan agresiv de expansiune care vizează şi această regiune, a declarat într-un interviu pentru ZF Rob Khazzam, managerul care răspunde de expansiunea internaţională de pe pieţele din această regiune.

„Astăzi când vorbim nu suntem prezenţi cu serviciul nostru în Bucureşti, dar suntem interesaţi să ne extindem serviciile şi evaluăm situaţia de pe piaţa din România. Avem un plan agresiv de expansiune“, a declarat Rob Khazzam.

Întrebat când ar putea fi lansate servici­ile în România şi dacă eforturile de recrutare a unei echipe locale de management demarate cu câteva luni în urmă au avut succes, reprezentantul Uber nu a dorit să facă niciun comentariu. „Nu pot oferi asemenea informaţii“, a spus el. Compania Uber Technologies, dezvoltatorul aplicaţiei Uber, care îi ajută pe pasageri să găsească cel mai apropiat şofer profesionist sau neprofesionist dispus să ofere servicii de transport contra cost, a fost înfiinţată în iunie 2010 şi a fost evaluată de investitori la circa 17 mld. dolari anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO