Business Hi-Tech

Un pariu de 73 mil. euro: Nokia vrea să deţină cel mai mare centru de dezvoltare în comunicaţii din România

Autor: Adrian Seceleanu

21.06.2017, 00:07 3013

Nokia, unul dintre cei mai mari furnizori globali de tehnologie şi servicii pentru industria de comunicaţii, formată din fuziunea cu francezii de la Alcatel Lucent, are în plan să îşi extindă operaţiunile locale şi să deţină cel mai mare centru de cercetare & dezvoltare în comunicaţii din România, ca parte a unui proiect de investiţii cu un buget de peste 70 mil. euro.

Compania şi-a anunţat, marţi, planurile de expansiune a campusului din Timişoara, unde sunt dezvoltate tehnologii de internet mobil de mare viteză care sunt aplicate în domenii precum internet of things, big data şi noile tehnologii de comunicaţii mobile.

„În cei 25 de ani de prezenţă în România, am fost o companie cheie în dezvoltarea telecomunicaţiilor pe plan local şi regional. Am construit una dintre cele mai experimentate echipe din industrie”, a declarat Raoul Ros, general manager al Nokia România. În prezent, în campus sunt peste 1.300 de angajaţi, dintre care 600 de ingineri în departamentul de cercetare & dezvoltare, inaugurat în prezent, şi peste 700 de specialişti din centrul global de operare de reţele, deschis în prima etapă de relocare a echipei din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO