Business Hi-Tech

Un român cucereşte Estul pentru IBM

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

25.01.2011, 23:57 66

Mihai Tudor, 50 de ani, care a fost numit la începutul acestuian director general pentru Europa de Sud-Est al gigantului ITamerican IBM, va coordona un business de sute de milioane de europe an şi câteva mii de angajaţi, din România, Slovenia, Croaţia,Bulgaria şi Serbia.

El va lucra direct cu şefii subsidiarelor IBM şi directoriicelor mai importante departamente din fiecare ţară, ţintamandatului său fiind de a mări veniturile companiei în regiune.

"Vorbim de responsabilitate generală de business pentru Europade Sud-Est: cifră de afaceri, profit, cotă de piaţă". Tudor varămâne în Bucureşti, însă va petrece cea mai mare parte a timpuluicălătorind în regiune. Gigantul american consideră Europa deSud-Est o piaţă emergentă cu un potenţial ridicat de creştere, atâtpe segmentul clienţilor guvernamentali, cât şi al celor privaţi.

"Este un mix interesant de ţări, cu grade diferite de dezvoltareeconomică şi de apartenenţă geopolitică". Tudor spune că dintrecele cinci ţări cea mai avansată este Slovenia, în timp ce Româniaşi Bulgaria - ţări membre ale UE "care trec încă prin dificultăţieconomice mai accentuate", au, la fel ca şi Croaţia şi Serbia, unpotenţial de creştere important.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO