Business Hi-Tech

Un software pentru industria imobiliară şi o platformă de imprimare 3D – cele mai bune startup-uri în tehnologie, premiate de TechHub

Un software pentru industria imobiliară şi o platformă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.02.2016, 16:26 2012

TechHub Bucharest Demo Night, un eveniment dedicat iniţiatorilor de startup-uri în tehnologie care vor să primească sfaturi de la profesioniştii din spaţiul de co-working TechHub, a premiat joi seară cele mai bune propuneri de afaceri. Ideile de business au depăşit faza de laborator şi au ieşit la rampă în faţa profesioniştilor în măsură să dea sfaturi şi idei de dezvoltare, dar şi a investitorilor din Budapesta şi Sofia.

Smart Hut, un tip de software care oferă alerte şi instrumente de raportare avansate pentru industria imobiliară, şi Symme 3D, o platformă pentru imprimare 3D şi inscripţionare cu laser, au împărţit locul I de pe podium pentru cel mai bun startup. Cel mai bun pitch a fost, de asemenea, recompensat cu un premiu, prezentarea fiind susţinută de Andrei Ţăranu, a cărui inovaţie este TimeIn, o aplicaţie pentru mobil şi web care ajută la gestionarea timpului liber.

Şi ceilalţi participanţi au încercat să convingă publicul de peste 100 de persoane de utilitatea proiectelor lor, din domenii precum software, hardware, mobile sau gaming. Decadoo, Echoz, GapGames, Grobyk, Innoplanner, Vogous şi Woogie sunt numele celorlalte şapte propuneri înscrise în concurs. Unii dintre inovatori, cu vârste cuprinse între 23 şi aproximativ 40 de ani, şi-au pus deja în aplicare ideile, iar proiectele lor sunt astăzi funcţionale.

“Am văzut produse mai rotunde, mai evoluate decât în alte dăţi. Sunt multe produse care nu doar că au ajuns într-un stadiu în care sunt viabile, dar au şi clienţi, ceea ce demonstrează potenţialul lor comercial. Am văzut produse care se bazează pe inovaţii tehnologice foarte greu de replicat, pentru care e nevoie de cunoştinţe mai profunde. TechHub încearcă să-i ajute pe aceşti oameni oferindu-le ocazia să se prezinte comunităţii tech, să se conecteze cu investitori şi cu specialişti care îi sfătuiesc cum să se dezvolte”, spune Bogdan Iordache, cofondator TechHub Bucureşti şi unul dintre membrii juriului.

Alături de el, au mai jurizat Carmen Sebe – investitor, George Diţă - Startups Program Manager, How to Web, Mălin Ştefănescu – investitor şi cofondator EEU Software, Raluca Georgescu – country manager answear.ro & coorganizator GpeC, Robert Knapp – CEO şi cofondator CyberGhost, şi Rumen Iliev – partener LAUNCHub.

“Lucrul la un startup are nişte componente care cresc interactiv unul după celălalt. Am premiat echipele care aveau experienţa necesară pentru a dezvolta acel produs, dar ne-am orientat şi după dimensiunea pieţei pe care o atacă şi validarea pe care au obţinut-o în piaţă, prin clienţi, utilizatori”, explică George Diţă.

TechHub va sprijini startup-urile care vor să se dezvolte la scară globală, prin participarea lor la programul de accelerare MVP Academy, care se va desfăşura în Bucureşti, în perioada 11 aprilie-31 mai.

Săptămâna trecută, comunitatea globală a antreprenorilor în tehnologie TechHub a încheiat un parteneriat global cu Google for Entrepreneurs, în vederea creşterii sprijinului acordat startup-urilor în tehnologie.

Prin acest acord, membrii TechHub, inclusiv cei ai TechHub Bucureşti, vor putea să-şi prezinte produsele în faţa unor investitori din Silicon Valley, în cadrul proiectului Google for Entrepreneurs International Demo Days. În plus, aceştia vor putea aplica pentru mai multe programe prin care vor avea acces la noi pieţe – Google for Entrepreneurs Exchange, dar şi la programe de finanţare prin intermediul Google Cloud Platform.

TechHub Bucharest este un spaţiu de co-working adresat exclusiv profesioniştilor în tehnologie, care, prin proiectele la care participă, au acces la reţeaua globală TechHub şi la evenimentele comunităţii online. Prin asocierea cu Google for Entrepreneurs, TechHub beneficiază şi de susţinere financiară pentru derularea programelor sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO