Business Hi-Tech

Un start-up care pregăteşte lansarea unor POS-uri inteligente, în care unul dintre fondatori este fostul şef al PayU, ia o finanţare de 0,5 mil. euro de la Gecad

Daniel Nicolescu

Daniel Nicolescu

Autor: Cristina Bellu

05.04.2016, 13:10 1099

"Prin investiţia în SymphoPay ne propunem să iniţiem o schimbare atât în domeniul serviciilor financiare, cât şi în comerţul tradiţional. Am descoperit în SymphoPay acel motor care poate duce o parte a serviciilor financiar-bancare locale la următorul nivel tehnologic. Este un proiect îndrăzneţ, iniţiat de oameni cu experienţă în industria tranzacţiilor financiare, ce pot scala soluţia gândită la nivel regional", spune Radu Georgescu, Partener Fondator Gecad Group.

Cu SymphoPay comercianţii şi băncile partenere pot să centralizeze într-o singură platformă integrată plăţile cu cardul prin POS-uri inteligente şi să utilizeze aceste echipamente nu doar pentru operaţiuni de plată, ci şi, spre exemplu, pentru acţiuni de marketing.

"În ecuaţia comerciant – cumpărător - bancă, POS-ul este singurul numitor comun şi unicul punct de interacţiune a lor cu cei ce fac cumpărături. SymphoPay îşi propune să schimbe rolul acestuia dintr-un simplu cititor de carduri într-un instrument inteligent de marketing", spune Daniel Nicolescu, cofondator şi Managing Partner SymphoPay. Nicolescu a condus operaţiunile PayU, cel mai mare procesator de plăţi de pe piaţa locală, în perioada 2013-2015.

SymphoPay este în etapa premergătoare lansării comerciale în care principalul obiectiv este de a realiza integrarea cu primul val de comercianţi şi cu primele bănci. Lansarea comercială a platformei va avea loc peste câteva luni.

Compania a fost înfiinţată în 2015 de Daniel Nicolescu şi Sebastian Ioniţă, la dezvoltarea soluţiei SymphoPay lucrând în prezent o echipă de 10 oameni cu experienţă în domeniul tehnologiilor financiare şi comerţului online.

După SmartBill, investiţia în SymphoPay este cea de-a doua finanţare a GECAD Group în companii din domeniul financiar din 2016. Printre alte proiecte din portofoliul activ al fondului de investiţii se numără Vector Watch, Gluru şi PawSquad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO