Business Hi-Tech

Un start-up din Braşov vrea 1 mil. euro din aplicaţii

Un start-up din Braşov vrea 1 mil. euro din aplicaţii

Autor: Laurentiu Cotu

12.12.2014, 00:00 2014
Fraţii Alexandru şi Tudor Iliescu din Braşov, fondatorii ATI Studios A.P.P.S., un start-up aflat încă în faza de recuperare a investiţiei, plănuiesc pentru următorii trei ani să ajungă la venituri de peste 1 mil. euro din dezvoltarea de aplicaţii mobile. Bazându-se pe experienţa dobândită în multinaţionale, fraţii Iliescu au decis să investească într-un proiect personal  dezvoltând astfel aplicaţia Mondly Languages, pentru persoanele dornice să înveţe o limbă străină.
 
„Am început cu 1.000 de euro, bani împrumutaţi pentru a cumpăra un laptop, plus timpul alocat în dezvoltarea aplicaţiei Mondly, după programul de 9-10 ore din mulţinationale. Totuşi, la un moment dat am simţit nevoia să extindem echipa, iar astfel au crescut şi costurile lunare”, explică Alexandru Iliescu, unul dintre fondatorii ATI Studios A.P.P.S. După mai bine de un an de la înfiinţarea firmei, aplicaţia Mondly generează venituri cu care braşovenii spun că reuşesc să-şi acopere cheltuielile. Cu toate acestea, fraţii Iliescu au refuzat fondurile unor inves­titori străini, în cadrul unei competiţii patronate de reţeaua socială americană Facebook, la care au participat peste 400 de start-up-uri din Europa.
 
„Deşi pare contraintuitiv, un start-up având nevoie de toate fondurile pe care le poate obţine, am refuzat  150.000 de lire sterline, fiind convinşi că după perfecţionarea aplicaţiei Mondly potenţialul de atragere a fondurilor va fi mult mai însemnat. De la început am dorit să creăm cea mai bună aplicaţie de limbi străine, analizând foarte bine concurenţa şi încercând să depăşim toate minusurile lor”, a spus Alexandru Iliescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO