ZF 24

Un start-up românesc din IT a reuşit să obţină o finanţare de 80.000 dolari în SUA

Autor: Cătălina Butan, Ioana Nita,

17.12.2013, 00:08 975

Cosmin Ciobanu, un antreprenor local din industria IT, a obţinut o finanţare de 60.000 de dolari de la incubatorul american de start-up-uri Blackbox pentru dezvoltarea aplicaţiei mobile Octonius, care reuneşte toate fişierele utilizatorului stocate în cloud într-un singur loc.

Ciobanu a reuşit să intre în Blackbox Connect, un program creat special pentru start-up-urile în IT din afara SUA prin care fondatorii acestora sunt invitaţi să petreacă două săptămâni în Silicon Valley pentru a cunoaşte şi a colabora cu antreprenori şi investitori din întreaga lume. „Blackbox Connect adună în jur de 8-10 start-up-uri pe sesiune, timp de două săptămâni, toate din afara ţării în ideea de a-ţi arăta ce înseamnă Silicon Valley. Am fost acceptat după câteva interviuri“, a precizat Ciobanu în cadrul emisiunii ZF Live.

Start-up-ul Octonius a fost apoi ales în programul Blackbox Accelerator în care fondatorii start-up-urilor sunt susţinuţi timp de un an pentru a dezvolta compania.  Astfel, Ciobanu a primit în total 80.000 de dolari, 60.000 de dolari de la Blackbox şi 20.000 de dolari de la Google, fonduri de care dispune pentru suport de lucru, sediu, servere şi alte servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO