Business Hi-Tech

Una dintre cele mai utilizate soluţii antivirus din China foloseşte o tehnologie românească

Una dintre cele mai utilizate soluţii antivirus din...

Autor: Radu Racu, Octavian Calei

16.02.2013, 00:37 1368

Qihoo 360, unul dintre cele mai folosite programe antivirus din China cu peste 400 de milioane de utilizatori, foloseşte o tehnologie produsă de o firmă românească.

Soluţia antivirus chineză foloseşte tehnologia producătorului software autohton Bitdefender, unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de soluţii antivirus, controlată de românii Florin şi Măriuca Talpeş.

Software-ul produs de Bitdefender este folosit direct prin soluţiile proprii şi indirect prin intermediul altor producători care integrează coduri dezvoltate de programatorii români de 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial, faţă de circa 400 de milioane în 2011, a anunţat la finalul săptămânii trecute Florin Talpeş.

"În proporţie de 99%, soluţiile Bitdefender sunt produse în România", a declarat Talpeş.

Bitdefender are circa 600 de angajaţi, dintre care 80% sunt localizaţi în România, în birourile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj. Pe plan extern, compania este prezentă cu reprezentanţe în SUA, unde are şi cei mai mulţi angajaţi din străinătate, Germania, Marea Britanie, Franţa şi Spania, a precizat omul de afaceri.

Printre mărcile internaţionale de software antivirus care folosesc tehnologie Bitdefender se numără G Data (Germania), F-Secure (Finlanda), BullGuard (Danemarca) sau Qihoo 360 (lider în software de securitate în China).

Conform datelor publicate pe site-ul Qihoo 360, compania a înregistrat în primul trimestru al anului 2012 venituri de peste 69 de milioane de dolari (51,4 mil. euro), în creştere cu 200% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 14,1 mil. dolari (14,4 mil. euro). În primul trimestru al anului 2011 compania înregistra o pierdere netă de 21,4 milioane de dolari (16 mil. euro).

Citiţi mai multe despre compania Bitdefender pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO