Business Hi-Tech

Unul dintre primele computere Apple a fost vândut la o licitaţie pentru 905.000 de dolari

Unul dintre primele computere Apple a fost vândut la o...

Autor: Bogdan Enache

23.10.2014, 17:55 331

Computerul Apple-1, unul dintre primele dispozitive informatice asamblate manual, în 1976, de Steve Wozniak, în garajul cofondatorului Apple Steve Jobs sau în camera surorii sale, a fost vândut cu aproape dublul sumei estimate înainte de licitaţie, a informat Bonhams.

Calculatorul a fost cumpărat de Muzeul Henry Ford din Dearborn, din statul american Michigan.

"Suntem încântaţi că am bătut un record în cadrul acestei licitaţii şi chiar şi mai încântaţi că (dispozitivul, n.r.) va avea o casă nouă în cadrul muzeului Henry Ford", a declarat Cassandra Hatton, responsabilă cu licitaţia dedicată istoriei ştiinţei, dând asigurări privind starea excepţională a computerului.

Computerul are placa de bază intactă, tastatura originală, un monitor produs de Sanyo, o sursă de alimentare cu energie electrică fabricată pe comandă şi închisă într-o cutie de lemn şi două magnetofoane originale.

Calculatorul Apple-1 este considerat avangarda revoluţiei computerelor personale, fiind primul astfel de computer preasamblat comercializat.

Potrivit casei de licitaţii Bonhams, computerul este unul dintre cele 50 de calculatoare asamblate manual de Steve Wozniak pentru a fi vândute de magazinul specializat ByteShop, în vara anului 1976.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO