Business Hi-Tech

UPC depăşeşte în sfârşit RCS&RDS şi Romtelecom: lansează net prin cablu la 120 Mbps

UPC depăşeşte în sfârşit RCS&RDS şi Romtelecom: lansează net prin fibră optică la 120 Mbps

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2011, 11:33 2790

UPC, numărul trei pe piaţa locală de internet fix de mareviteză, va lansa vineri în 12 oraşe serviciile sale de net de cablucu viteze de descărcare a datelor de până la 120 Mbps, depăşindu-şiastfel din acest punct de vedere, în premieră, rivalii de laRCS&RDS şi Romtelecom.

Subsidiara locală a companiei americane s-a confruntat de-alungul timpului cu critici în legătură cu viteza serviciilor salede internet, astfel că operatorul a investit în ultimii ani îninfrastructură, respectiv în implementarea platformei Eurodocsis3.0, pentru a putea lansa pachete cu performanţe mai mari decâtcele ale rivalilor.

După lansări graduale în mai multe oraşe din ţară - demarate înCluj anul trecut, UPC intră acum în luptă pentru clienţi şi pepiaţa cheie a Capitalei - cel mai important "teatru de razboi"pentru serviciile de net din ţară, având în vedere că aici existăşi cel mai mare număr de clienţi cu venituri peste medie.

"Clienţii UPC din 12 oraşe vor avea, începând de mâine, acces laabonamentele Fiber Power 60 Mbps şi Fiber Power 120 Mbps. În timpce primul abonament era deja disponibil pentru clienţii dinCluj-Napoca, Timişoara, Deva, Curtea de Argeş, Focşani şi Ploieşti,care primeau şi abonamentul cu viteze de până la 100 Mbps, FiberPower 120 Mbps este o premieră atât pentru aceştia, cât şi pentruclienţii din oraşele care completează lista: Bucureşti, Constanţa,Brăila, Galaţi, Roman şi Buzău", potrivit oficialilorcompaniei.

Preţurile pentru netul prin fibră optică variază între 15 lei pelună fără TVA (pentru net la viteză de până la 10 Mbps) şi 50 delei pe lună fără TVA (pentru net până la 120 Mbps).

Compania şi-a reconfigurat, de altfel, pachetul de servicii dedate, şi a lansat şi două noi pachete de servicii care combinăinternet, televiziune şi telefonie fixă.

"Lansăm în premieră cele mai mari viteze de download disponibilela acest moment pe segmentul rezidenţial - până la 120 Mbps. Dupăinvestiţiile în reţea din ultimii 2 ani şi lansarea, în iulie 2010,a serviciului de Internet Business Fiber Power pentru clienţiicompanii, a sosit momentul lansării pentru segmentul rezidenţial.Un alt anunţ important pe care îl facem astăzi este legat de nouastructură a portofoliului de abonamente Internet: vom oferi patrupachete de servicii Internet, toate cu numele Fiber Power", adeclarat Iulia Florea, COO UPC România.

Oficialul UPC crede că piaţa de date din România are încăpotenţial de creştere, făcând referire la o cercetare a Eurostat."42% dintre români au acces la internet, iar 23% dintre aceştia auo conexiune broadband. Cifrele ne arată aşadar că piaţa locală deservicii internet este departe de saturare. Lansările pe care leanunţăm astăzi completează oferta UPC, strategia noastră debusiness întregindu-se prin adăugarea în portofoliu a serviciuluide Internet prin cablu cu cea mai mare viteză, disponibilă la acestmoment în România", adaugă Iulia Florea, COO UPC România.

Pachetele triple play lansate de UPC au preţuri de 45 de lei ,respectiv 70 de lei (fără TVA), pentru care operatorul oferă fărăcosturi mediabox-ul digital şi aparatul telefonic. Oferta estevalabilă până la 31 mai 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO