Business Hi-Tech

UPC: Este nevoie de investiţii enorme în reţele în România, autorităţile să fie deschise la consolidări

Robert Redeleanu, CEO al UPC România şi Ungaria: E foarte posibil să vedem şi în România ca şi în alte pieţe consolidări şi este foarte important ca autorităţile de reglementare să fie deschise acestui tip de tranzacţii.

Robert Redeleanu, CEO al UPC România şi Ungaria: E foarte posibil să vedem şi în România ca şi în alte pieţe consolidări şi este foarte important ca autorităţile de reglementare să fie deschise acestui tip de tranzacţii.

Autor: Adrian Seceleanu

27.11.2017, 00:06 1002
Pentru a avea reţele de internet capabile să susţină noul val de tehnologii şi aplicaţii, România are nevoie de investiţii de miliarde de euro în infrastructură, a căror concretizare depinde de atitudinea administraţiei, a spus Robert Redeleanu, CEO al UPC România şi Ungaria.
România va avea nevoie de investiţii enorme, de ordinul miliardelor de euro pentru a avea reţele de comunicaţii capabile să susţină aplicaţiile specifice celei de-a treia etape de dezvoltare a internetului, dar şi pentru a atinge obiectivele stabilite pentru anul 2025 la nivelul Uniunii Europene, iar pentru ca operatorii de telecom să facă aceste investiţii atitudinea autorităţilor este una critică, a declarat Robert Redeleanu, CEO al subsidiarelor din România şi Ungaria ale gigantului american din cablu Liberty Global (UPC). „Este un alt tip de transformare digitală, la care nu putem ajunge fără investiţii. Investiţiile necesare în România în următorii 10-15 ani de zile sunt enorme, iar implicarea autorităţilor locale şi centrale este critică”, a declarat Redeleanu în cadrul unei întâlniri cu media. Statul nu trebuie doar să asigure un cadru favorabil investiţiilor, ci şi să fie gata să nu blocheze o eventuală consolidare a pieţei de comunicaţii, realizată prin fuziuni sau achiziţii, a mai spus Redeleanu. „Fără politici publice coerente nu vor fi stimulate investiţiile. Avem nevoie de un cadru de reglementare minim, pozitiv, care să încurajeze investiţiile. (…) E foarte posibil să vedem şi în România ca şi în alte pieţe consolidări şi este foarte important ca autorităţile de reglementare să fie deschise acestui tip de tranzacţii”, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO