Business Hi-Tech

UPC iese cu net la viteze de până la 100 Mbps prin cablu

07.07.2010, 23:36 27

UPC, unul dintre cei mai mari operatori telecom din România, alansat servicii de acces la internet cu viteze de descărcare adatelor de până la 100 Mbps, prin reţeaua de cablu, pentru clienţiicompanii din 12 oraşe din ţară, la un tarif lunar de 25 deeuro.

Vitezele de descărcare a datelor de 50 Mbps şi 100 Mbps pentruclienţii companii sunt disponibile în acest moment în 12 oraşe,printre care Bucureşti, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Roman, Galaţi,Focşani, Bacău şi Buzău. Noul portofoliu de produse internet UPCare preţuri între 12 euro pe lună (12 Mbps download şi 2 Mbpsupload) şi 25 de euro (100 Mbps download, 6 Mbps upload).

Clienţii care semnează în această perioadă contracte pentruacest serviciu nu plătesc 3 sau 6 luni de zile abonamentul, înfuncţie de durata contractului.

"La achiziţionarea unui astfel de pachet (internet şitelefonie), pentru contractele semnate pe 2 ani, clienţii potobţine, între altele, până la 600 de minute gratuite de convorbiriîn reţele naţionale fixe, convorbiri nelimitate în reţeaua UPC,licenţă gratuită antivirus Smartguard, găzduire spaţiu web 500 Mbpsşi 20 adrese e-mail şi acces gratuit la serviciul analog deteleviziune", potrivit oficialilor companiei.

UPC este singurul operator care oferă viteze de până la 100 Mbpsprin reţeaua de cablu, ca urmare a implementării tehnologieiEurodocsis 3.0.

UPC poate oferi viteze mai mari de 100 Mbps pentru clienţiicompanii, prin reţeaua de fibră optică. Reţeaua de cablu şi fibrăoptică a UPC acoperă peste 80 dintre cele mai mari oraşe dinRomânia.

Principalii competitori ai UPC pe acest segment de piaţă suntRCS&RDS şi Romtelecom.

UPC este numărul trei pe piaţa de internet fix din România, dupăRCS&RDS şi Romtelecom. Compania controlată de americanii de laLiberty Global a înregistrat anul trecut afaceri de 116 mil. euroîn România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO