Business Hi-Tech

UPC iese cu un nou concept de magazin

UPC iese cu un nou concept de magazin
26.01.2010, 23:01 141

UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, a investit 0,2mil. euro intr-un nou concept de magazin - in care clientii pottesta serviciile de internet sau televiziune HD si unde alocareautilizatorilor la unul dintre cei patru reprezentanti ai UPC esterealizata electronic, printr-un sistem informatizat.

Primul magazin de acest tip a fost deschis pe Soseaua MihaiBravu din Bucuresti, in apropierea zonei comerciale Bucur Obor.

Spre deosebire de casieriile "standard" ale UPC, noul tip demagazin este mai spatios, iar clientii isi pot astepta randultestand produse ca internetul sau televiziunea HD. Aproape 90% dincei peste un milion de clienti ai UPC isi platesc facturile lacasierii. Plata poate fi realizata si prin card, sistemul POS fiindfurnizat de Banca Transilvania.

Compania ia in calcul deschiderea unui alt "concept store" panala finele anului in Capitala, o posibila zona luata in calcul fiindCalea Victoriei - unde si Orange are deschis un magazin de acelasitip. In timp, operatorul ar putea deschide asemenea magazine si intara.

Investitia UPC intr-un "concept store" este rezultatul unuiproces initiat anul trecut, prin care compania incearca sa schimbenu doar designul magazinelor, ci si modul prin care oamenii dinaceste puncte de prezenta interactioneaza cu clientii. "Oameniicare anterior se ocupau doar de incasari au acum rolul deconsultant de relatii cu clientii", a precizat Iulia Florea,director de vanzari retail si relatii cu clientii al UPC. Inanumite situatii clientilor li se vor propune si servicii sauoptiuni noi, aceasta fiind, de asemenea, o schimbare importanta aatributiilor pe care le au oamenii din magazine. Schimbarearesponsabilitatilor a dus la inlocuirea unor oameni din casieriileUPC. Planul UPC este ca si celelalte casierii sa imprumute o partedin conceptele utilizate in acest magazin - in special cele legatede relatiile cu clientii in cazul in care spatiul nu permite siamenajarea unei zone de demonstratii.

UPC este unul dintre cei mai mari operatori telecom locali sieste detinut de compania americana Liberty Global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO