Business Hi-Tech

UPC măreşte viteza serviciilor de net fix la 500 Mbps în opt oraşe mari

UPC măreşte viteza serviciilor de net fix la 500 Mbps...

Autor: Adrian Seceleanu

22.08.2014, 00:04 1638

UPC, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, controlat de grupul american Liberty Global, a mărit viteza maximă a serviciilor de internet fix pentru clienţii rezidenţiali de la 200 Mbps la 500 Mbps în opt oraşe - printre care Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.

„UPC România îşi extinde portofoliul de servicii de internet de mare viteză prin lansarea Fiber Power 500 Mbps. În prima fază produsul va fi disponibil în 8 oraşe - Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Con­stan­ţa, Ploieşti, Iaşi, Galaţi şi Alba-Iulia. Toţi cei care locuiesc în zonele acoperite cu servicii UPC din aceste 8 oraşe au acces acum la viteza de 500 Mbps“, conform reprezentanţilor companiei.

Pentru clienţii noi, preţul Fiber Power 500 este de 70 de lei, dar în tarif intră şi serviciul de cablu TV şi un modem Wi-Fi, în timp ce clienţii existenţi care vor să-şi majoreze viteza trebuie să achite între 25 şi 35 de lei pe lună în plus, în funcţie de planul tarifar pe care îl au deja.

Şi în cazul clienţilor existenţi care trec la noua viteză serviciul WiFi este oferit fără cos­turi, conform companiei. Clienţii existenţi se pot abona la Internet Fiber Power 500 Mbps începând de săptămâna viitoare. Compania le oferă clienţilor care contractează acest abonament „modemul Hitron CGNV4 de tip WiFi eMTA, un echipament premium ce poate recepţiona viteze de până la 1 Gbps şi care integrează cel mai nou stan­dard wireless, AC“, conform UPC, care susţine că „acest echipament adus pe piaţa din România exclusiv de UPC este oferit gratuit, în custodie“. „Disponibilitatea produsului este esen­ţială - în toate oraşele în care avem internet Fiber Power, inclusiv 500 Mbps, oferim aces­te viteze tuturor celor din zona de acoperire. Cu Fiber Power 500 Mbps ne adre­săm acelui segment de clienţi care folosesc intensiv internetul pentru activităţi consumatoare de bandă. Pe măsură ce numărul dispozitivelor WiFi evoluează, creşte şi nevoia utilizatorilor de viteze mai mari“, a declarat Robert Redeleanu, directorul de marketing al companiei.

UPC, care în anul 2010 pierdea clienţi pe internet deşi piaţa era în expansiune, a revenit la creştere din 2011, iar în ultimele patru trimestre a accelerat această evoluţie.

Lansarea abonamentului de 500 Mbps are probabil rolul de a susţine şi relansa creşterea pe o piaţă extrem de sensibilă la capitolul viteză.

Odată cu această lansare UPC devine al doilea mare operator naţional care oferă clienţilor rezidenţiali servicii de internet fix cu viteze de până la 500 Mbps, la fel ca şi RCS&RDS, liderul pieţei. UPC a demonstrat anul trecut că poate oferi viteze de până la 1 Gbps prin reţeaua sa, dar nu a lansat comercial asemenea abonamente la fel ca rivalii de la RCS&RDS.

Romtelecom, numărul doi pe piaţă, continuă să afişeze pe pagina web abonamente cu viteze maxime de până la 100 Mbps pentru serviciul de internet fix, însă de fapt compania oferă viteze de până la 1 Gbps pentru net în mai multe localităţi în care infrastructura a fost modernizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO