Business Hi-Tech

UPC va difuza meciurile din Liga 1 şi din Cupa Ligii la fotbal în următorii 5 ani

UPC va difuza meciurile din Liga 1 şi din Cupa Ligii la...

Autor: Adrian Seceleanu

06.06.2014, 00:00 1569

Compania de cablu UPC şi platforma sa de satelit Focus Sat, care se află pe locul trei pe piaţa locală de servicii TV cu aproape 1,2 milioane de abonaţi, vor difuza toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani după ce operatorul deţinut de gigantul american Liberty Global a făcut o mişcare surpriză semnând un acord de distribuţie cu firma Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

„Am ajuns la un acord cu grupul care deţine drepturile pentru Liga 1 şi Cupa Ligii şi vom transmite meciurile în perioada 2014 - 2019. În afara zonei de acoperire UPC, cele două canale vor putea fi urmărite la nivel naţional prin platforma de satelit Focus Sat", a declarat Robert Redeleanu, chief marketing officer al UPC România.

Semnând acest acord, UPC a rezolvat una dintre problemele pe care le avea din punctul de vedere al conţinutului în faţa publicului interesat de meciurile de fotbal din Liga 1 locală, însă pe de altă parte operatorul nu are exclusivitate pe drepturi astfel că acestea mai pot fi achiziţionate şi de alţi jucători.

Anterior, meciurile din Liga 1 de fotbal erau transmise de RCS&RDS, liderul pieţei locale TV cu circa 3,3 milioane de abonaţi în iunie 2013, şi Romtelecom, deţinută de Deutsche Telekom, care este numărul doi pe piaţă cu 1,4 milioane de clienţi în martie 2014. RCS&RDS, controlată de românul Zoltan Teszari, a depus luna trecută o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-ar fi făcut „cu încălcarea legislaţiei concurenţei“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO