Business Hi-Tech

UPDATE - RCS&RDS: ai internet prin fibră de la noi, intri gratuit pe web şi de pe mobil. Vedeţi aici ce viteze promite operatorul

RCS&RDS: ai internet prin fibră de la noi, intri gratuit pe web şi de pe mobil

Autor: Adrian Seceleanu

01.08.2011, 17:16 20127

Compania româneascăRCS&RDS,unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piaţa locală, leva oferi tuturor abonaţilor la serviciile de internet fixprin fibră optică posibilitatea de a intra fără altecosturi pe internet şi de pe telefonul mobil, aanunţat operatorul.

"De la 1 august 2011, toţiabonaţii la internet fix prin fibră optică Digi NetFiberlink pot primi gratuit internet mobil pe telefon.Internetul mobil gratuit, Digi Net Mobil Asociat,are o viteză de transfer de până la 7,2 Mbps şitrafic nelimitat inclus. Abonamentele de internet Fiberlink careprimesc gratuit internet mobil pe telefonul mobil, sunt Digi NetFiberlink 1 şi Digi Net Fiberlink 2", potrivit unui anunţ transmisde RCS&RDS,cel mai mare furnizor de servicii de internet fix dinRomânia.

"Telefoanele mobile care au accesîn reţeaua de voce şi date mobile a RCS & RDS,sunt cele cu modem 3G încorporat", a anunţat operatorul.

În oferta curentă,compania asigură gratuit şi internet mobil prin modemUSB - pentru laptop şi PC pentru abonaţii la planultarifar Digi Net Fiberlink 2. Compania le oferă abonaţilor lainternet fix şi acces gratuit la reţeaua naţională dehotspoturi WiFi.

Viteza maximă - 384 kbps, 3,6 Mbps sau 7,2 Mbps. Limitade trafic - 5 Gb de date

Compania nu a răspuns întrebărilor transmise ulterior de ZFprivind condiţiile în care clienţii RCS&RDSpot avea acces la serviciile gratuite de date, însă - din datele depe pagina web a companiei - rezultă că în ofertă ar fi vorba deabonamentul Digi Net 4 Asociat. Acest plan tarifarare un tarif lunar de 0 lei şi oferă acces la net la viteze de pânăla 384 kbps, 3,6 Mbps sau 7,2 Mbps - în funcţie de dezvoltareareţelei RCS&RDS în regiune, conform datelor de pe site.Traficul de date asigurat de companie prin acest abonament estenelimitat, însă "viteza de acces se va limita la 128 kbps -download şi până la 64 kbps - upload după primii 5 Gbytesconsumaţi".

Compania nu oferă detalii în legătură cu condiţiile în carepoate fi activat acest abonament, însă din datele de pe site parecă Digi Net 4 Asociat poate fi activată pe un abonament detelefonie mobilă Digi, inclusiv cel cu cost zeroprimit odată cu semnarea unui contract pentru servicii deteleviziune prin satelit sau cablu, sau internet.

Compania nu comercializează şi telefoane mobile compatibile cuserviciile de net mobil însă RCS&RDSprecizează că utilizatorii pot folosi acest serviciu de pe oricetelefon mobil 3G care nu este codat în altă reţea. "Telefoanelemobile care au acces în reţeaua de voce şi date mobile aRCS & RDS, sunt cele cu modem 3G încorporat",precizează operatorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO