Business Hi-Tech

Urmează conferinţa ZF Cybersecurity Trends 2019: Care sunt ameninţările cibernetice ale momentului şi cum ne protejăm de ele? Ce a schimbat GDPR?

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Adrian Seceleanu

20.05.2019, 00:05 414

Speakeri reprezentând 11 companii vor susţine prezentări despre cele mai noi tendinţe din industria de securitate cibernetică, ame­ninţările informatice ale momentului şi cele mai potrivite metode de protecţie în cadrul primei ediţii a conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2019, care va avea loc marţi în Bucureşti la hotelul JW Marriott.

O parte dintre speakeri vor susţine în cadrul conferinţei şi demonstraţii live ale tehnologiilor de securitate cibernetică. Printre speakerii invitaţi la eveniment se numără: Dorin Pena, general manager, Cisco România;  Cristian Paţachia - development & innovation manager, Orange România; Nilay Ozden - managing director, FINPRO practice leader Continental Europe în cadrul Marsh; Vasile Voicu - manager soluţii de securitate segment business, Telekom România; Andrei Bozeanu - fondator Dekeneas şi security consultant în cadrul CERT-RO; Adrian Georgescu - national technology officer, Microsoft România; Victor Gânsac - CEO al Safetech Innovations.

Un bilanţ al impactului aplicării GDPR inclusiv din punctul de vedere al securităţii cibernetice va fi realizat de Roxana Ionescu - partener în cadrul NNDKP - şi Robert Stoicescu - senior manager, risk assurance - cybersecurity & data privacy - PwC România.

Conferinţa este organizată în contextul în care pe măsură ce utilizatorii, companiile şi sectorul public adoptă din ce în ce mai puternic soluţii de digitalizare se amplifică exponenţial şi riscurile ridicate de atacurile cibernetice - a căror principală ţintă o reprezintă informaţiile şi sistemele critice de IT. Principala poartă de intrare a atacatorilor către puterea de procesare a sistemelor de IT, a informaţiilor confidenţiale stocate în cadrul acestor echipamente continuă să fie oamenii, cea mai vulnerabilă “verigă” din orice sistem de protecţie împotriva atacurilor cibernetice.

Piaţa din România este o ţintă din ce în ce mai interesantă pentru atacuri pe fondul acumulării unei serii de factorri favorizanţi, dintre care putem aminti: explozia numărului de telefoane inteligente conectate la internet (4,7 milioane de unităţi au fost vândute doar în 2018), care reprezintă tot atâtea puncte posibile de acces; creşterea numărului de senzori, camere video şi a altor tipuri de echipamente din categoria interet of things care sunt adăugate la reţelele existente ale companiilor şi care au în general un grad mai redus de protecţie în faţa atacurilor; creşterea rapidă a unor aplicaţiilor din sfera fintech care deschid noi fronturi mai greu de controlat prin care atacatorii pot câştiga acces la echipamentele şi banii utilizatorilor; evoluţia puternic ascendentă a comerţului electronic şi a comenzilor online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO