Business Hi-Tech

Utilizatorii serviciului Vodafone M-Pesa pot transfera sau încasa bani şi din benzinăriile Rompetrol

Utilizatorii serviciului Vodafone M-Pesa pot transfera...

Autor: Ioana Nita

01.03.2016, 13:35 311

M-Pesa, serviciul de plăţi şi transfer de bani pus la dispoziţie operatorul telecom Vodafone, este disponibil acum şi în reţeaua de benzinării Rompetrol ca urmare a parteneriatului încheiat între Vodafone România şi Rompetrol Downstream. Astfel, utilizatorii M-Pesa pot retrage sau depune bani, în regim non-stop, în una dintre cele 135 de staţii de alimentare ale Rompetrol. De asemenea, cei care sunt şi clienţi ai Rompetrol au posibilitatea de a-şi alimenta cardul Fill&Go direct de pe telefonul mobil, fără costuri suplimentare.

“Utilizatorii M-Pesa pot folosi, acum, serviciul de transfer de bani în toate staţiile de alimentare Rompetrol, cu acces la fonduri imediat şi în regim non-stop. Parteneriatul strategic cu Rompetrol pune la dispoziţia clienţilor un număr crescut de locaţii moderne, inclusiv în zonele de tranzit unde utilizatorii se aşteaptă să găsească o varietate de servicii. Promoţional, clienţii care vor face retrageri de numerar din staţiile Rompetrol vor primi un bonus constând în minute naţionale şi internaţionale şi trafic de date în reţeaua Vodafone”, a declarat Valentin Ştefan, director de dezvoltare business în cadrul Vodafone România.

Pe lângă transferul de bani, M-Pesa permite plata direct de pe telefonul mobil a facturilor de utilităţi, plata la diverşi comercianţi sau reîncărcarea cartelei preplătite Vodafone.

Serviciul M-Pesa nu presupune existenţa unui cont bancar sau a unei conexiuni la net şi poate fi folosit şi de pe telefoane simple, nu doar de pe smartphone-uri. Contul clientului este asociat cu numărul de mobil, iar acesta este activat după prezentarea unui act de identitate. Serviciul este activat gratuit şi nu presupune plata unei taxe lunare, comisioane fiind plătite însă pentru operaţiuni.

De curând, utilizatorii M-Pesa au posibilitatea de a primi bani din străinatate, prin serviciul de transfer internaţional.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO