Business Hi-Tech

Utilizatorii Uber din România îşi pot seta acum şi un profil „business“

Utilizatorii Uber din România îşi pot seta acum şi un...

Autor: Ioana Nita

25.07.2016, 00:00 619

Compania americană Uber, care le oferă utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de transport alternativ taxiurilor, a lansat şi pe plan local opţiunea „business profiles“ prin intermediul căreia se poate seta un profil diferit pentru călătoriile realizate în interes de servicu. Astfel, utilizatorii Uber pot ţine separat evidenţa între călătoriile realizate în scop personal şi cele realizate în interes de serviciu, pentru fiecare dintre cele două profiluri – personal şi business, putând asocia conturi bancare diferite.

Pentru a putea pune la dispoziţie acest nou serviciu, Uber a dezvoltat tehnologia din spatele aplicaţiei care permite acum descărcarea şi procesarea cu uşurinţă a documentelor fiscale emise de şoferii parteneri care oferă servicii pe platforma sa. „Uber este un actor global care se adaptează la contextul şi cerinţele locale. 

Foarte mulţi utilizatori ne-au cerut această facilitate, iar acum le oferim posibilitatea de  a-şi face un profil separat pentru cursele în interes de afaceri şi acces uşor la documentele fiscale pentru decontarea acestor cheltuieli“, declarat Nicoleta Schroeder, director general al Uber România. Compania are în plan să lansaseze în perioada următoare şi un serviciu dedicat mediului de business.

„Următorul pas va fi Uber for Business, un serviciu pentru mediul de afaceri. Acesta va permite unei companii să îşi facă un cont sub care să ofere angaţilor curse atât în ţară, cât şi în călătoriile de afaceri în altă ţară. Pentru angajaţi, aceasta înseamnă că nu mai trebuie să plătească ei cursa şi apoi să o deconteze, compania fiind cea care acoperă direct costul,“ a adăugat ea. În aproape un an şi jumătate, de la lansarea serviciului în România în februarie 2015 şi până la finalul lunii trecute, Uber a atras 100.000 de utilizatori care folosesc activ aplicaţia mobilă dedicată pentru transportul în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO