Business Hi-Tech

uTorrent, marcat ca program ˝dăunător˝ şi blocat de principalele servicii antivirus, respectiv Google

uTorrent, marcat ca program ˝dăunător˝ şi blocat de...

Autor: Aurelian Mihai

23.07.2015, 13:42 4901

uTorrent, în prezent cel mai popular client BitTorrent folosit pentru milioane de download-uri în fiecare lună, a intrat în atenţia mai multor companii de securitate pentru bagajul său de componente adware propuse spre instalare utilizatorilor neavizaţi, fiind etichetat ca aplicaţie  ˝dăunătoare˝ şi blocat de programele antivirus. În paralel, Google a trecut la blocarea mai multor pagini de pe website-ul uTorrent, avertizând utilizatorii Chrome despre riscul de a fi păcăliţi în a instala programe nedorite.

Principala sursă de venit pentru BitTorrent Inc, compania aflată în spatele protocolului de comunicaţie BitTorrent, uTorrent generează majoritatea profitului prin afişarea de reclame şi instalarea de componente software adiţionale pe PC-urile utilizatorilor. Problema este dată tocmai de aceste componente opţionale care trec neobservate cu uşurinţă în timpul procesului de instalare, fiind descrise utilizatorilor mai puţin informaţi drept aplicaţii folositoare şi chiar benefice pentru siguranţa PC-ului. În schimb, aceştia se aleg cu reclame suplimentare inserate în web browser şi risc crescut de infectare cu alte forme de malware.

Citiţi mai mult pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO