Business Hi-Tech

Valentin Tomşa, SAP România: Sistemul de învăţământ este total rupt de realitate

Autor: Adrian Voicu, Alexandru Stefan Matei

19.10.2011, 15:02 439

"Sistemul de învăţământ este total rupt de realitate", a declarat astăzi Valentin Tomşa, director general al SAP România, în cadrul forumului ZF Digital 11, organizat de Ziarul Financiar.

"Companiile iau absolventul din facultate şi trebuie să o ia de la zero cu acesta pentru a-l aşeza pe alte baze", a completat Valentin Tomşa. "Sistemul de învăţământ încă îi învaţă pe studenţi programarea limbaje ca Pascal sau Fortran".

Acesta a menţionat că în vest, când un absolvent iese din facultate, devine funcţional aproape imediat.

"În toată lumea şcoala trebuie să servească business-ul. Nu scoţi nişte oameni de laborator care sunt decuplaţi total de ceea ce se cere".

"Din păcate, fiecare generaţie care vine este din ce în ce mai slab pregătită". "Trebuie să încetăm cu discursul acesta triumfalist, pentru că, de fapt, noi suntem în urmă".

"O universitate lucrează pe un buget şi acţionează ca o societate comercială. Asta înseamnă că trebuie să asigure şi resursele necesare şi de aici îşi face o politică proprie. Adică trebuie să reuşească să atragă un anumit număr de studenţi şi să ofere un anumit nivel de pregătire", consideră Tomşa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO