Business Hi-Tech

Vânzarea de soft către stat, peste 20% din businessul a 7 companii locale în perioada 2011-2016

Vânzarea de soft către stat, peste 20% din businessul a...

Autor: Adrian Seceleanu

06.12.2016, 00:05 417
Vânzarea de software către sectorul public în perioada 2011- iulie 2016 a avut o pondere de peste 20% din încasările totale ale unui număr de 7 companii, printre care se află nume cu­nos­cute precum Siveco sau Teamnet, dar şi jucători discreţi pre­cum Open Gov sau Tangible Corpora­tion, conform unei analize realizate de ZF pe baza datelor dintr-un raport al Corpului de control al prim-minis­trului, care a fost publicat ieri, şi a datelor raportate la Finanţe de companiile menţionate în document.
 
Raportul, bazat pe datele comu­nicate de 20 de entităţi publice în perioada de 5 ani şi jumătate menţionată anterior, arată că valoarea achiziţiilor de produse şi licenţe software a fost de 3,733 mld. lei cu TVA, pentru care a fost plătită suma totală de 3.131 mld. lei, cu TVA.
 
Dintre cele 14 companii men­ţionate în raport, cea mai mare pondere în  business a contractelor cu statul a fost înregistrată de Siveco (peste 50%), urmată de alţi jucători cunoscuţi pe piaţă pentru concentrarea pe afacerile cu sectorul public precum QBS, Teamnet sau Romsys.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO