Business Hi-Tech

Vanzarile RHS Company au crescut cu 78%

20.01.2005, 00:00 38

Distribuitorul de componente si accesorii IT RHS Company a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 23,3 milioane de euro , in crestere cu 78% fata de anul 2003, confirmand previziunile anuntate la inceputul anului trecut, au declarat oficialii companiei.
Totodata, profitul brut s-a situat anul trecut in jurul valorii de 1,6 milioane de euro, a declarat pentru ZF Miruna Georgescu, marketing manager al companiei. Desi profitul net nu a fost calculat cu exactitate, el depaseste 760.000 de euro, a adaugat Georgescu.
RHS Company are sediul central in Bucuresti si detine filiale in Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta si Bacau. In 2005, compania intentioneaza sa mai deschida inca doua sau trei filiale si sa creasca cifra de afaceri cu aproximativ 70%.
"Cresterea cifrei de afaceri cu mult peste rata de evolutie a pietei de profil s-a datorat atat extinderii portofoliului de produse oferite, cat si adaugarii de noi companii in lista de furnizori", a spus directorul general al firmei, Dragos Popescu.
Potrivit lui Popescu, RHS Company a inceput in 2004 sa distribuie patru noi marci, printre care LG, cu dispozitive de stocare optica, monitoare CRT si TFT, laptop-uri, Leadtek (placi video pe platforma Nvidia), Asrock (placi de baza din segmentul entry-level) si Alps (unitati de discheta).
"In plus, am extins gama de produse comercializate sub marca Asus cu laptop-uri, PDA-uri, urmand ca anul acesta sa distribuim si carcase si ventilatoare", a aratat Popescu.
Societatea a fost infiintata in septembrie 1999 si are un capital social de 6,02 miliarde de lei. Principalul actionar al companiei este Dragos Popescu, cu 90% din actiuni, restul titlurilor fiind impartite intre sapte angajati ai companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO