Business Hi-Tech

Velicu, Veridian: Avem clienţi care tatonează intrarea pe telefonie mobilă din acest an

Marian Velicu, acţionar şi CEO al Veridian Systems: „În ţările vest-europene operatorii mobili virtuali deţin o cotă de piaţă între 10% şi 40%“.

Marian Velicu, acţionar şi CEO al Veridian Systems: „În ţările vest-europene operatorii mobili virtuali deţin o cotă de piaţă între 10% şi 40%“.

Autor: Adrian Seceleanu

05.08.2016, 00:08 1378

Compania condusă de fostul director de reglementare al Vodafone estimează că anul acesta chiar ar putea semna primele contracte pentru lansarea unor operatori mobili virtuali în condiţiile în care Veridian a finalizat interconectarea cu reţeaua Telekom.

O companie din industria bancară, de retail sau energie ar putea intra, până la finele acestui an, pe piaţa de telefonie mobilă din România sub forma unui operator virtual, intrând astfel în competiţie într-o industrie cu o valoare de 2 mld. euro pe an şi peste 20 de milioane de clienţi, afirmă Marian Velicu, acţionar şi CEO al Veridian Systems, o companie înfiinţată în 2012 care le oferă jucătorilor interesaţi un pachet de soluţii prin care să se lanseze pe piaţa de telecom.

„Sunt potenţiali clienţi care tatonează ideea de a se lansa pe finalul anului“, a declarat Marian Velicu.

Un MVNO (Mobile Virtual Network Operator) este un operator care oferă servicii de voce şi date mobile fără a-şi construi propria reţea de antene şi fibră optică, ci închiriind infrastructura de la operatori existenţi. Veridian funcţionează ca un “intermediar“ între companiile care vor să intre pe piaţa mobilă şi cele care închiriază reţeaua, simplificând astfel procesul de lansare a serviciilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO