Business Hi-Tech

Veniturile Cegeka România au urcat cu 16% în S1, la 10,5 milioane de euro. „Cel mai mare client câştigat până acum în 2017 este pentru serviciile de infrastructură IT.”

Marius Joian, director de marketing şi business development, Cegeka România

Marius Joian, director de marketing şi business development, Cegeka România

Autor: Ioana Nita

27.07.2017, 00:05 270

Companiile locale reprezintă în prezent o mică parte - circa 22% - din portofoliul de clienţi al Cegeka România, restul fiind jucători străini.

Cegeka România, subsidiara locală a grupului belgian cu acelaşi nume, specializat în furnizarea de soluţii software şi de infrastructură IT, şi-a majorat veniturile cu 16% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, acestea ajungând astfel la 10,5 milioane euro. „În prima jumătate a anului am înregistrat venituri de 10,5 milioane euro, cu 16% mai mari faţă de primul semestru din 2016, creşterea fiind generată de cererea pentru serviciile de infrastructură IT”, a declarat pentru ZF Marius Joian, director de marketing şi business development în cadrul Cegeka România. Anul trecut, compania a încheiat cu o cifră de afaceri netă de peste 85 milioane lei (19 milioane de euro), cu 39,7% mai mare decât în 2015. Activitatea Cegeka se împarte între divizia de dezvoltare software şi cea destinată so­luţiilor de infrastructură IT, ambele contri­buind aproape în mod egal la generarea cifrei de afaceri de anul trecut de pe plan local. La nivel global, aproape 40% din veniturile agregate ale grupului din 2016 au provenit din proiectele de infrastructură IT – 164 milioane de euro din totalul afacerilor de 414 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO