Business Hi-Tech

Veniturile Orange, aproape de pragul de jumătate de miliard de euro, în prima jumătate a anului

Veniturile Orange, aproape de pragul de jumătate de...

Autor: Vlad Popescu

25.07.2013, 10:21 403

Astfel, veniturile Orange România au coborât cu 0,6%, de la 452 milioane euro în primul semestru al anului trecut la 449 milioane euro, dar au urcat uşor în trimestrul al doilea, cu 0,2%, la 230 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis joi de operator.

Dacă se exclude efectul reducerii tarifelor de interconectare, creşterea veniturilor la nivelul celui de-al doilea trimestru este de 3,8%, precizează Orange România.

Compania avea 10,2 milioane clienţi la finalul lunii iunie, faţă de 10,283 milioane la sfârşitul anului trecut, potrivit raportului financiar prezentat joi de grupul francez Orange.

"Se înregistrează o tendinţă de migrare a utilizatorilor dinspre cartele preplătite către abonamente. Astfel, în ultimele 12 luni umărul de abonaţi a crescut cu peste 6%", se spune în comunicatul Orange România.

De asemenea, traficul de internet pe mobil înregistrat în reţeaua Orange a urcat cu 90% faţă de perioada similară a anului trecut, odată cu creşterea vânzărilor de smartphone-uri, dezvoltării aplicaţiilor şi serviciilor oferite.

Orange România a lansat la finalul anului trecut serviciile de date la mare viteză 4G pentru tablete şi modemuri, disponibile şi pentru smartphone-uri începând din luna aprilie.

Totodată, operatorul a intrat în iunie pe piaţa serviciilor de televiziune, prin Orange TV, cu o ofertă de 100 de canale, din care peste 40 sunt transmise în format HD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO