Business Hi-Tech

Vicepreşedintele Consiliului Concurenţei: Este greu de crezut că greii din telefonia mobilă au costuri cu interconectarea mai mari decât RCS&RDS

Vicepreşedintele Consiliului Concurenţei: Este greu de...

Autor: Adrian Seceleanu

17.08.2013, 10:40 1324
Giganţii Orange, Vodafone şi Cosmote, care domină piaţa locală de telefonie mobilă, vor putea cu greu să susţină în faţa autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) că au costuri cu interconectarea care să justifice tarife mai mari de 1 eurocent pe minut după ce RCS&RDS - care are venituri mai mici - s-a declarat gata să le coboare la acest nivel, a declarat pentru ZF Valentin Mircea, vicepreşe­dinte al Consiliului Concurenţei.
 
„Dacă RCS&RDS are costuri pentru terminarea apelurilor în propria reţea de sub 1 eurocent (la nivelul de 1 eurocent s-a ajuns după adăugarea unei marje comerciale considerate rezonabile în industrie - informaţia privind costul exact este confidenţială), este greu de crezut că ceilalţi operatori, cu venituri superioare, reţele amortizate în mare parte şi cu economii de scară mai importante, ce derivă dintr-un număr mult superior de abonaţi, ar putea avea costuri pentru acest serviciu de terminare superioare celor ale RCS&RDS“, a spus Mircea.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO