REVOLUŢIA SMARTPHONE

Vicol Moldoveanu, Star Taxi: Acum există businessuri pe piaţa de servicii de transport care sunt construite pornind de la mobil

8 mar 2016 Autor: Ioana Nita

Vezi galeria foto Iulian Pădurariu: „Utilizatorii, prin faptul că au în permanenţă un smartphone în buzunar, ştiu de la distanţă ce maşină este liberă, câtă benzină este în rezervor, cât de curată este maşina şi dacă are sau nu probleme. Şi practic decid să folosească o maşină în decurs de 2 minute prin această putere a informaţiei“

Serviciile de ride-sharing şi car-sharing şi aplicaţiile mobile pentru comenzi de taxi câştigă tot mai mult teren pe plan local.

Industria transportului este una dintre industriile în care apariţia şi gradul tot mai mare de de utilizare a smartphone-urilor au creat cele mai multe noi modele de business, precum comandarea unui taxi direct din aplicaţia mobilă, fără a suna la dispecerat, servicii de ride-sharing şi car-sharing sau plata taxelor de par­care prin intermediul unei aplicaţii mo­bile dedicate. Toate aceste servicii nu exis­tau până la apariţia telefoanelor inteli­gente, dar şi la dezvoltarea infras­truc­turii de co­mu­nicaţii mobile şi la tarifele tot mai acce­si­bile pentru utilizarea traficului de date mo­bi­le.

„Modelele de business se schimbă datorită erei conectivităţii. Noi prin faptul că avem în buzunar un minicomputer conectat la internet în permanenţă am intrat aproape fără să ne dăm seama într-o eră a conectivităţii în care nu mai suntem doar consumatori de informaţie, ci şi generatori, colectori şi analizatori de informaţie. Nu primim doar unidirecţional informaţii, iar acest lucru face ca foarte multe modele de business să se schimbe“, a spus Iulian Pădurariu, cofondator şi CEO al companiei Pony Car Sharing, care operează serviciul de car-sharing GetPony în Cluj-Napoca.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.03.2016

 
Cuvinte cheie:
Star Taxi
, servicii
, taxi
, business
, construire
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide