Business Hi-Tech

VIDEO. eMAG va lansa în Bucureşti o reţea de zeci de automate de livrare, montate iniţial în benzinării, din care clienţii vor putea ridica singuri coletele plătite cu cardul. Extindere naţională în 2019

Autor: Adrian Seceleanu

18.10.2018, 20:11 2495

eMAG, cel mai mare magazin online de pe piaţa locală, va lansa în noiembrie în Bucureşti o reţea de automate de livrare (“express lockers”), din care clienţii care şi-au achitat online cu cardul produsele vor putea opta să îşi ridice coletele, a declarat Iulian Stanciu, director general şi acţionar minoritar al grupului în cadrul unei întâlniri cu media.

Iniţial reţeaua va fi formată din 40 de automate, care vor fi montate în spaţii unde să poată accesate 24 de ore din 24, respectiv benzinării OMV / Petrom. Până la finele anului reţeaua din Bucureşti va ajunge la 100 de automate, iar din 2019 aceasta va fi extinsă la nivel naţional, a precizat Iulian Stanciu.

Spaţiile de depozitare din automate sunt suficient de mari încât să permită livrarea unui laptop sau a unui televizor mai mic, a explicat şeful eMAG.

Clienţii care aleg această modalitate de livarre vor primi o notificare prin SMS când coletul ajunge în automatul de livrare, iar acesta va putea fi ridicat pe baza unui cod livrat prin SMS sau scanarea unui cod QR, care deblochează sertarul care conţine produsul.

Iulian Stanciu a explicat că magazinul a preferat să îşi înfiinţeze propria reţea de automate şi nu să apeleze la una existentă pentru a putea să se dezvolte rapid. “Noi vrem viteză foarte mare de extindere şi servicii îmbunătăţite foarte rapid. Reţeaua va fi operată de compania Sameday Courier”, conform lui Stanciu. eMAG este acţionar majoritar al companiei de curierat Sameday.

În viitor compania va adăuga şi plata cu cardul bancar la automat şi va începe să alimenteze de două ori pe zi cu colete automatul pentru a eficientiza utilizarea acestuia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO