Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Alexandru Radu, Arggo Consulting: 80% din clienţii noi au ales soluţiile cloud

Autor: Cristina Bellu

12.12.2017, 00:05 339
„Suntem parteneri Microsoft şi împachetăm toate serviciile şi cunoştinţele noastre alături de nişte produse care vin de la Microsoft.“
 
România tinde să se alinieze tot mai mult la tendinţele internaţionale privind adopţia aplicaţiilor de business în cloud, soluţii care au schimbat în ultimii ani nu numai modul în care companiile îşi derulează activitatea, ci şi felul în care acestea interacţionează cu clienţii, este de părere Alexandru Radu, business development manager în cadrul furnizorului de soluţii software pentru business Arggo Consulting.
 
„Chiar dacă nu ne situăm încă la nivelul ţărilor occidentale atunci când vorbim despre adopţia soluţiilor cloud în rândul companiilor, remarcăm o tendinţă de creştere accentuată a cererii pentru aceste servicii. Dacă acum doi ani clienţii noştri erau reticenţi faţă de soluţiile de acest gen, astăzi cei mai mulţi dintre ei ne solicită acest lucru, astflel că în ultimul an peste 80% din clienţii noi au fost clienţi de cloud“, spune Alexandru Radu.
 
Din perspectiva acestuia, compa­niile se axează tot mai mult pe serviciile cu valoare adăugată şi caută furnizori care să înţeleagă  cerinţele şi provocările din industria în care activează.
 
„Mulţi antreprenori se îndreaptă spre furnizori de soluţii de business care înţeleg ce înseamnă industria de retail, distribuţie sau producţie şi care au expertiză în aceste domenii. În perioada următoare văd o creştere a cererii în industrii în special, acolo unde putem veni cu o experienţă clară.”
 
Arggo Consulting intenţionează să lanseze în curând o aplicaţie în sectorul legal, pe zona cabinete de avocatură şi companii de consultanţă, precum şi în sectorul de real estate.
 
„Dacă până acum proiectele cu care eram obişnuiţi presupuneau investiţii importante în licenţe, în infrastructură, cloud-ul schimbă faptul că acum putem împacheta aceste proiecte mari şi le putem livra către orice tip de companie de la start-up-uri şi IMM-uri până la companii mari“, explică Alexandru Radu.
 
El precizează că soluţiile cloud sunt puse la dispoziţia utilizatorului prin intermediul unui abonament lunar care îi furnizează o infrastructură la care până acum exista acces doar pentru companiile mari. „În plus, cloud-ul vine şi cu o zonă de securitate care nu ar putea fi asigurată cu o investiţie atât de mică.”
 
Arggo Consulting este partener Microsoft, soluţiile implementate de companie fiind în cea mai mare parte soluţii internaţionale.
 
 „Suntem parteneri Microsoft şi împachetăm toate serviciile şi cunoştinţele noastre alături de nişte produse care vin de la Microsoft.
 
Aceste soluţii, pe lângă faptul că îţi asigură o siguranţă în ceea ce priveşte investiţia în ele, îţi oferă şi o anumită predictibilitate. Ştii că şi peste 8-10 ani soluţia respectivă va fi acolo şi că există posibilitatea de a vedea tot istoricul ei.”
 
Cunoaşterea şi înţelegerea provocărilor businesului reprezintă primii paşi în abordarea unui client nou.
 
„Ne este de ajutor atunci când mergem într-o industrie să înţelegem foarte bine care sunt punctele slabe ale businessului respectiv, astfel încat să putem veni cu o soluţie optimă şi să automatizăm.”, spune Alexandru Radu.
 
În ceea ce priveşte durata de implementare a unei soluţii, acesta poate varia de la câteva săptâmâni până la un an, în funcţie de complexitatea proiectului.
 
„Dacă vorbim de o soluţie simplă cum ar fi Office 365 sau o soluţie de Customer Relationship Management (CRM) discuţia este rapidă şi implementarea poate dura de la câteva săptămâni la maximum două luni de zile, dar dacă vorbim de o soluţie mai complexă care automatizează tot fluxul din cadrul companiei respective atunci discuţia şi implementarea poate să atingă şi un an.”, mai spune Alexandru Radu.
 
Arggo Consulting estimează pentru anul în curs afaceri de peste două milioane de euro, în condiţiile în care compania are peste 100 de clienţi. Din portofoliul Arggo Consulting fac parte Dedeman, Blue Air, PayPoint, Pizza Hut, KFC, Aquila, Titan Machinery, Intersport, Băneasa Shopping City sau Lukoil.
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO