Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Bogdan Marcu, IntervSafety: Suntem în tratative cu Grupul Renault şi cu Continental Auto Moto pentru implementarea IntervSafety

Autor: Bianca Dorobanţu

22.07.2016, 00:05 660
Trei români au pus bazele unui dispozitiv pentru a reduce riscul accidentelor  în trafic. IntervSafety este un prototip care captează sunetele emise de maşinile de intervenţie ale poliţiei sau ale pompierilor prezente în trafic la locul unui accident şi le transmite şoferilor, pentru a le mări atenţia şi a-i responsabiliza, totodată dându-le un sentiment de siguranţă.
 
„Pentru a mări atenţia, sistemul este capabil să diminueze volumul surselor audio din maşină, radio sau CD de la un nivel superior, pentru a evita o posibilă coliziune cu o maşină de intervenţie“, a spus Bogdan Marcu, unul dintre fondatorii IntervSafety, prezenţi la ZF Live.
 
Pe viitor fondatorii vor să imple­men­teze un sistem care să spună şi direcţia din care se apropie o maşină de intervenţie, din stânga, dreapta, din faţă sau din spate.
 
 „Sunetul emis de aplicaţie va avea o anumită rază şi va trebui să depăşească o anumită amplitudine pentru a putea fi prelucrat de software“, spune Adrian Bucurde de la IntervSafety.
 
Dezvoltarea proiectului a durat aproape patru luni, iar produsul a fost creat acasă, spun fondatorii, care au investit în IntervSafety în jur de 800 - 900 de lei. „Am cumpărat doar plăcuţa, carcasa, iar restul a fost munca noastră.“ Scopul dispo­zitivului este să fie deja integrat într-un software al maşinii. „Suntem în discuţii cu doi jucători mari de pe piaţa auto, Continental Auto Moto şi Grupul Renault sunt  interesaţi pentru o colaborare“, susţine Bogdan Marcu.
 
De asemenea, Adrian Bucurde spune că produsul poate face diferenţa între maşinile de inter­venţie, în funcţie de frecvenţa sunetului. „Avem două modalităţi prin care putem să mone­tizăm acest business: am putea să închi­riem licenţa unor producători, cu drept de copy­right, pentru a produce ei direct acest sub­ansamblu electronic şi a-l integra, sau putem să oferim posibilitatea de a-şi externaliza serviciile către noi şi de a intra noi într-un proces de producţie,  fiind furnizorul lor principal“.
 
Sperăm să punem în aplicare prima variantă“, spune Bogdan Marcu.
 
Acesta mai spune că nu s-au gândit la un preţ pe care să-l ceară pentru IntervSafety, însă  o variantă optimă ar fi să primească o redevenţă pentru fiecare maşină care vine echipată cu acest soft, de 80 de cenţi sau un euro marjă pentru fiecare maşină.
 
„Companiile producătoare ar avea un plus de imagine, prima companie ar avea un avantaj competitiv pe acestă nişă, de safety“, mai spune Marcu.
 
Adrian Bucurde  susţine acest dispozitiv ar putea fi aplicat şi pe motociclete, iar în viitor el ar dori să creeze un alt dispozitiv care să depisteze prezenţa motocicletelor în trafic, prin plasarea unui cip care emite ultrasunete şi care ulterior să fie prelucrate de un soft al maşinii.
 
Tot el se ocupă de partea de dezvoltare şi de scriere a codurilor pentru IntervSafety, iar Bogdan Marcu se ocupă de marketing, relaţii cu clienţii şi atragerea de noi contracte.
 
Reacţia autorităţilor în ce priveşte IntervSafety a fost pozitivă, spun fondatorii.
 
„Am obţinut un feedback pozitiv de la serviciile publice de intervenţie, ei consideră că le-ar putea scurta timpul petrecut în trafic“, afirmă Bogdan Marcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO