Business Hi-Tech

Video ZF Live. Cum a ajuns România la viteze atât de mari la Internet?

Autor: Greta Bogdan

18.09.2015, 16:42 889

Calitatea internetului local a fost determinată şi de modul specific în care s-a dezvoltat piaţa de comunicaţii, faptul că după 1989 operatorul de monopol din acel moment nu a colaborat cu operatorii alternativi apăruţi, forţându-i astfel să îşi dezvolte propriile reţele de fibră optică, a spus la ZF Live preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

“Penetrarea reţelelor de cupru, acum 25 de ani, a fost printre cele mai reduse din Europa. Operatorul de monopol de atunci nu s-a mişcat prea repede, nu a fost deschis spre colaborare cu operatorii alternativi. În schimb, în Vest, operatorii de monopol au pornit serviciul ADSL la valori mai scăzute, a dat internet pe cupru, la viteze mai scăzute şi a tinut utilizatorii captivi”.

În prezent, din cele 8 milioane de gospodării circa 50% au conexiune la internet, ceea ce plasează România printre ultimele locuri din Europa. Dintre acestea, jumătate sunt pe conexiuni de peste 100 Mbps.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO