Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Daniel Dragomir, CEO al companiei How to Web: În Bucureşti există mai mulţi experţi în cyber-security decât în Paris sau Londra

Autor: Greta Bogdan

23.09.2016, 00:06 535

Peste 50 de antreprenori din toată Europa vor concura în această toamnă la Bucureşti, în cadrul conferinţei “How to web“ pentru premiile de 30.000 de dolari acordate celor mai interesante proiecte înscrise, a spus Daniel Dragomir, CEO al companiei „How to Web“, invitat la ZF Live.

„Valoarea totală a premiilor este de 30.000 dolari, iar noi sperăm ca cele mai multe să fie obţinute de companiile de pe piaţa locală“.

La ediţia din acest an a evenimentului vor participa companii de pe întregul continent. „Dacă în ediţiile anterioare ne limitam la startup-uri din Europa Centrală şi de Est, anul acesta ne-am hotărât să extindem un pic aria de selecţie la întreaga Europă şi, spre surprinderea mea, sunt foarte multe echipe din Vest care vor să participe, iar acesta este un lucru care ne arată că piaţa de la noi este destul de interesantă pentru ei“, adaugă el, subliniind faptul că în Bucureşti există mai mulţi experţi în cyber-security decât în Paris sau Londra.

„Trebuie să le arătăm oamenilor că se pot face produse de calitate aici în regiune, să aducem oameni din afară care au experienţă în a construi echipe mari şi produse de succes, iar în acelaşi timp să vedem care sunt ultimele şi cele mai interesante start-up-uri şi ce tehnologii folosesc ele.“

El mai pariază pe faptul că în doar zece ani un startup prezentat de „How to Web“ va ajunge la un număr de 1.000 de angajaţi în toată lumea.

“În zece ani aş avea curaj să pariez că se va întâmpla ca un start-up pornit de la noi să ajungă la 1.000 de angajaţi în toată lumea. Nu suntem Silicon Valley, dar cu siguranţă avem potenţial pentru a creşte şi a concura cu cele mai importante pieţe.“

Evenimentul, focusat pe programul Startup Spotlight care premiază cele mai bune afaceri din domeniul tehnologiei aflate la început, este la cea de-a 7-a ediţie şi va avea loc în primele două zile ale lunii noiembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti, unde investitorii români se vor întâlni cu jucători din Suedia, Marea Britanie, Franţa sau Olanda. Aceştia vor putea face schimb de idei sau vor putea încheia noi colaborări care să îi ajute în businessurile lor.

„Pe lângă această conferinţă avem un spaţiu de co-working în centrul oraşului, Tech Hub Bucharest, singurul dedicat antreprenorilor de tech, însă organizăm şi MVP Academy, un proiect realizat atât de How to Web, cât şi de Tech Hub, fiind totodată un accelerator pentru startup-uri de tech“, explică Daniel Dragomir.

Conferinţa a fost iniţiată în urmă cu opt ani de către CEO-ul „How to Web“, în parteneriat cu asociatul său Bogdan Iordache, alături de care a hotărât să deschidă şi un tech - hub în Bucureşti, printr-o investiţie de 5.000 de euro.

„De la un spaţiu de 400 mp l-am crescut la unul de 2.800 mp, iar în prezent avem 100 de oameni care lucrează aici, alături de care organizăm în jur de 200-250 de evenimente anual, în zona de tech“.

Hub-ul găzduieşte în jur de 20 de firme care au atât echipe de câte doi oameni, cât şi echipe care au atras investiţii de sute de mii de euro precum Greenhouse Games, potrivit lui Dragomir. “Ai nevoie şi de un suflu proaspăt, dar şi de oameni cu expertiză, iar cei mai mulţi oameni care au lucrat pentru proiecte mari încep să-şi pună pe picioare propriile proiecte. Găzduim aproximativ 20 de firme, de la echipe de doi oameni care au pornit un proiect acum două luni până la echipe care au deja investiţii de sute de mii de euro. Un abonament lunar este de 150 de euro pentru o singură poziţie şi include acces non-stop la spaţiul respectiv închiriat.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO