Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Dragoş Cercel, Appscend: Ultima tendinţă în media este creşterea interacţiunii cu telespectatorii

Autor: Roxana Rosu

20.04.2017, 00:05 313

Compania locală Vitality Media, care operează sub brandul Appscend, a dezvoltat o aplicaţie care face legătura între televizor şi smartphone, astfel încât să crească interacţiunea cu telespectatorii în timpul emisiunilor TV, precum şi gradul de monetizare.

Proiectul urmează să fie extins cu ajutorul unui grant de 50.000 euro acordat de Comisia Europeană prin intermediul programului de cercetare Horizon 2020.

„Am participat pentru un grant de 50.000 euro. Întregul proiect are o valoare de 71.000 euro, din care comisia finanţează 70%. Grantul este dedicat realizării unui studiu de fezabilitate, cu impact global, aceasta fiind prima fază a proiectului.  A doua fază include dezvoltarea produsului şi lansarea lui, pentru care putem ajunge la un grant de 2,5 milioane euro“, a spus la ZF Live Dragoş Cercel, business development manager la Appscend.

Programul dezvoltat de români face legătura între telefon şi televizor, stimulând spectatorii să interacţioneze, crescând gradul de monetizare al emisiunilor.

Appscend are deja aplicaţia în portofoliu, dar noul proiect vizează  intro­ducerea unor aspecte de „gamification“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO