Business Hi-Tech

VIDEO ZF LIVE. În cinci ani, România va avea peste 150.000 de specialişti în centrele de servicii

Autor: Cristina Bellu

06.10.2015, 00:06 626
Peste 60.000 de români s-au angajat în ultimii ani în centrele de servicii şi de business process outsourcing ale unor multinaţionale precum HP, Microsoft, Gen­pact, Oracle, aceş­tia fiind prin­tre cei mai di­namici angajatori.
 
Conform esti­mărilor, indus­tria va depăşi 150.000 de angajaţi în următorii cinci ani, este de părere Florin Grama (foto), preşedintele Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL).
 
„În acest moment, în industria de servicii pen­tru afaceri activează peste 60.000 de angajaţi la nivel naţional, respectiv 1,9% din popu­laţia activă a ţării. În următorii cinci ani, esti­măm că numărul angajaţilor din această in­dustrie va depăşi 150.000 de angajaţi. Este o creş­tere masivă datorată în mare parte faptului că valoarea adăugată a serviciilor oferite din Ro­mânia este în creştere, iar potenţialul merge în această direcţie“, a spus Florin Grama în ca­drul emisiunii de business ZF Live.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO