Business Hi-Tech

Vin tabletele ieftine cu Android: trei concurenţi pentru iPad2. Galerie MULTIMEDIA

 Trei concurenţi serioşi pentru iPad 2, de la Acer, Asus şi Samsung

Autor: Radu Racu

05.04.2011, 19:36 1065

La un an de la declanşarea febrei tabletelorPC, Apple se pregteşte de concurenţăserioasă pentru iPad,gadgetul care deţine în prezent supremaţia peacest segment.

Acer, Asus şi Samsung ar putea fi principaliicpncurenţi pentru Apple în materie de vânzări anulacesta, conform jurnaliştilor de la Time. Tabletele celor trei mariproducători de electronice rulează pe sistemul deoperare Android şi costă mai puţin decât iPad 2.

Acer Iconia Tab costă circa 360 de euro în MareaBritanie, Samsung Galaxy Tab 8,9 - a doua generaţie a populareiGalaxy Tab de 7 inci - are un preţ promis de 469 de dolari în SUA ,în timp ce cea mai ieftină versiune a tabletei Asus Eee Pad Transformer pleacă de la 400 de dolari.iPad 2 este pusă la vânzare în majoritatea ţărilor cu 479 deeuro.

Toate cele trei tablete sunt dotate cu noul sistem de operareAndoird Honeycomb, proiectat special pentru aceste gadgeturi.Alături de Motorola Xoom, cele trei tablete vor oferi o concurenţăserioasă tabletei de la Apple, conform Time.

Circa 52 de milioane de tablete PC se vor vinde anul acesta lanivel mondial, potrivit prognozelor făcute de majoritateaagneţiilor de cercetare a pieţei de profil. Apple, care deţineaanul trecut 90% din piaţă, va scădea în 2011 la o cotă de piaţă de75%, conform estimărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO