Business Hi-Tech

Visa a lansat o aplicaţie mobilă dedicată utilizatorilor care folosesc cardul în străinătate

Visa a lansat o aplicaţie mobilă dedicată...

Autor: Ioana Nita

07.07.2016, 00:00 709

Compania americană Visa, specializată în procesarea de plăţilor electronice, a lansat o aplicaţie care le oferă deţinătorilor de carduri care călătoresc în străinătate informaţii practice despre utilizarea acestora în afara ţării, precum cele mai apropiate bancomate din ţara de destinaţie sau detalii despre cursul de schimb. Aplicaţia, numită Visa Travel Tools, le permite utilizatorilor să ţină evidenţa cheltuielilor direct de pe telefonul mobil cu ajutorul unui convertor valutar, precum şi să localizeze cel mai apropiat ATM. 

De asemenea, aceştia pot apela numărul serviciului global de asistenţă clienţi în cazul în care le-a fost furat cardul sau l-au pierdut. “Destinaţii ca Marea Britanie, Grecia, Bulgaria şi Spania sunt preferate de românii care pleacă în vacanţă şi îşi utilizează cardurile pentru plăţi şi retrageri de numerar. Aplicaţia Visa Travel Tools este un ajutor pentru că îţi arată câte locaţii comerciale care acceptă cardul sunt pentru fiecare destinaţie de vacanţă, dar şi unde se găseşte cel mai apropiat bancomat. Cei care călătoresc în Europa îşi pot folosi cardurile rapid şi comod la 400.000 de ATM-uri şi aproximativ nouă milioane de comercianţi, dintre care mai mult de o treime acceptă plata cu carduri contactless”, a declarat Cătălin Creţu, director general în cadrul Visa Europe pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO