Business Hi-Tech

Vivendi ataca ?piratii" romani de jocuri de calculator

26.11.2004, 00:00 36

Compania americana dezvoltatoare si distribuitoare de jocuri de calculator Vivendi Universal Games (VUG) a anuntat ieri, prin reprezentantii sai in Romania, debutul unei campanii de combatere a pirateriei in acest domeniu.
Rata pirateriei pentru jocuri de calculator a atins in Romania 97% in 2002, scazand un an mai tarziu la aproximativ 80%, conform datelor prezentate de reprezentantii Vivendi.
Campania va cuprinde lansarea de actiuni in justitie indreptate catre utilizatorii neautorizati ai produselor Vivendi, precum si seminarii de informare a publicului. Printre locatiile vizate pentru controale se numara Internet-cafe-urile, dar si ?piratii" de strada si utilizatorii individuali. Totusi, campania va incepe dupa o perioada de 15 zile de ?armistitiu", au spus reprezentantii firmei de avocatura Burchel&Asociatii, care reprezinta Vivendi in Romania. In acest interval, compania americana nu va depune plangeri impotriva persoanelor gasite in ilegalitate.
Noua campanie va fi sustinuta de o mai buna organizare a personalului specializat din Politie, precum si de o serie de imbunatatiri aduse legislatiei in luna iulie, cand sanctiunile cu amenda si inchisoare au fost mult inasprite (amenda minima a urcat de la 700.000 lei la 50 de milioane de lei), a spus Ioana Manea, avocat la Burchel&Asociatii.
Printre titlurile aduse de Vivendi pe piata autohtona se numara Starcraft, Warcraft si Diablo. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO