Business Hi-Tech

Viziunea gigantului Amazon despre viitor: Un model de casă inteligentă căreia doar îi spui ce temperatură vrei în casă sau să aprindă luminile şi unde comanzi de pe Amazon hărtie igienică cu o simplă apăsare a unui buton din baie

Viziunea gigantului Amazon despre viitor: Un model de...

Autor: Răzvan Botea

03.06.2018, 15:26 289

Amazon are o viziune despre viitor, compania prezentând un model de casă inteligentă din Irvine, California. Vizitatorii pot folosi asistentul vocal Alexa pentru a aprinde luminile, pentru a ajusta termostatul sau pentru a afla cine bate la uşă, scrie Financial Times.

Vizitatorii mai au posibilitatea să vizioneze producţii ale Amazon pe device-ul Fire TV, pot asculta muzică pe Amazon Echo smart speaker şi pot comanda hârtie igienică de pe site-ul comaniei printr-o simplă apăsare a unui buton amplasat în baia imobilului.

Pe măsură ce Amazon vrea să se implice tot mai mult în îmbunătăţirea vieţii clienţilor săi, este „la bătaie” cu Apple pentru a deveni prima companie publică evaluată la 1 trilion de dolari, iar fondatorul Jeff Bezos a devenit deja cel mai bogat om din lume.

Compania ar mai putea primi un impul şi din achiziţia Whole Foods, un lanţ de supermarket-uri cu 400 de locaţii, unde deja livrează produse şi oferă reduceri clienţilor cu abonamente premium.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO