Business Hi-Tech

Vodafone aduce iPhone 3GS în România. Orange: Doar noi îl vindem oficial

Vodafone România a adus iPhone în ofertă, la preţuri între 249 şi 449 de euro
20.07.2010, 19:28 1203
Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefoniemobilă, a introdus începând cu data de 19 iulie în ofertă AppleiPhone 3Gs, unul dintre cele mai căutate modele de smartphone-uride pe piaţă, potrivit datelor furnizate telefonic de mai mulţiagenţi de vânzări ai companiei. Ulterior, agenţii de vânzări autransmis şi pe e-mail oferta detaliată pentru achiziţia AppleiPhone 3GS de la Vodafone România.

Apple iPhone, telefon care era până acum disponibil doar prinintermediul rivalilor de la Orange, nu apare momentan în oferta depe site-ul oficial al companiei. În absenţa unor detalii oficialedin partea Vodafone România, nu este clar care este exact canalulprin care operatorul a adus mobilul în România: în urma unuiparteneriat direct cu Apple, sau prin achiziţia de ladistribuitori. Vodafone vinde iPhone pe alte pieţe.

Unul dintre agenţii de vânzări ai Vodafone, care lucrează doarcu clienţii companii, a susţinut în cadrul unei convorbiritelefonice că operatorul ar fi semnat un acord direct cu Apple.

"Pe fondul cererii foarte ridicate pentru acest tip de telefon,am încheiat un contract direct cu Apple pentru comercializareaiPhone 3GS", a precizat un reprezentant al departamentului derelaţii cu clienţii companii al Vodafone.

Potrivit sursei menţionate, oferta iPhone 3GS este valabilăpentru clienţi noi, atât persoane fizice, cât pentru persoanejuridice.

Pachetul include un abonament de voce Vodafone Complet şi 500 MBtrafic internet la viteze de până la 7,2 Mbps.

Preţurile terminalului variază în funcţie de abonamentulîncheiat şi sunt următoarele:
Vodafone Complet 800 - 449 de euro;
Vodafone Complet 1000 - 399 de euro;
Vodafone Complet 1500 - 349 de euro;
Vodafone Complet 2000 - 249 de euro.

Însă, pe de altă parte, la call center-ul dedicat persoanelorfizice reprezentanţii companiei au precizat că Apple iPhone nuexistă în oferta operatorului. "Nu avem în ofertă telefoane mobileApple", au spus agenţii de la call-center-ul dedicat persoanelorfizice.

Reprezentanţii Vodafone România nu au putut fi contactaţi pentrua comenta informaţiile oferite de agenţii de vânzări.


Cum arată oferta iPhone transmisă pe email de agenţii devânzări ai Vodafone

Pe forumul Softpedia mai mulţiutilizatori au publicat, începând cu data de 16 iulie, informaţiiprivind apariţia iPhone în oferta operatorului.

Compania de telefonie mobilă ar putea anunţa oficial miercuri 21iulie lansarea iPhone.

Reprezentanţii Orange România spun, pe de altă parte, că relaţiacompaniei cu Apple nu s-a schimbat. "Orange e singurul operatorcare comercializează oficial iPhone în România", au precizat pentruZF reprezentanţii operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO