Business Hi-Tech

Vodafone: Am fost afectaţi de climatul economic

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2010, 23:39 14

Climatul economic dificil, care i-a determinat pe clienţi să-şiraţionalizeze consumul inclusiv în cazul serviciilor decomunicaţii, a afectat rezultatele financiare ale Vodafone, adeclarat Liliana Solomon - CEO-ul companiei. "Climatul economicdificil continuă să îşi pună amprenta asupra mediului de afaceridin România, inclusiv asupra rezultatelor noastrefinanciare."

Veniturile totale ale Vodafone, numărul doi pe piaţa locală detelefonie mobilă, au scăzut în perioada aprilie - septembrie cu12,4%, la 425,7 mil. euro, deşi numărul de clienţi a crescut cu 3%,la aproape 10 milioane.

Solomon precizează însă că rezultatele sunt bune având în vederecontextul economic dificil. "În pofida impactului situaţieieconomice asupra veniturilor noastre, suntem mulţumiţi deperformanţa noastră. Avem o bază solidă care ne permite să fimalături de clienţii noştri cu produse inovatoare şi adaptatenevoilor lor actuale - de a avea un control sporit asupracosturilor şi o mai mare valoare de utilizare", a spus ea, adăugândcă numărul de clienţi pentru serviciile de date a continuat săcrească. "Înregistrăm o creştere continuă a segmentuluiutilizatorilor de date mobile."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO