Business Hi-Tech

Vodafone: Cererea pentru serviciile M2M este tot mai mare

Vodafone: Cererea pentru serviciile M2M este tot mai mare

Autor: Ioana Nita

01.11.2017, 00:00 322
Atât pe plan global, cât şi local se implementează tot mai multe soluţii IoT, numărul proiectele de profil fiind în creştere, în condiţiile în care tehnologia devine tot mai accesibilă datorită conectivităţii crescute la internet. Astfel, potrivit studiului Barometrul IoT, numărul de soluţii IoT la scară largă s-a dublat în ultimul an, peste 60% dintre companiile respondente susţinând că transformarea digitală este imposibilă fără IoT. „Mediul de afaceri devine din ce în ce mai competitiv. IoT transformă deja vieţi şi companii, iar viitorul se arată interesant. Potrivit Barometrului nostru, 79% dintre cei care adoptă astfel de soluţii menţionează că IoT va avea un impact enorm asupra întregii economii în următorii cinci ani”, a declarat Erik Brenneis, direct IoT în cadrul grupului telecom britanic Vodafone.

Acesta a fost desemnat de compania de cercetare de piaţă Garnet lider la nivel global pe segmentul serviciilor Machine-to-Machine (M2M), conform raportului „Magic Quadrant”, pentru abilitatea de execuţie şi pentru viziunea cuprinzătoare. „Considerăm că poziţionarea Vodafone de către Gartner în topul liderilor pentru al patrulea an consecutiv reprezintă un record şi o recunoaştere pentru istoricul nostru şi pentru poziţia în domeniul IoT („Internet of Things” – n. red.). Dezvoltarea continuă a capabilităţilor noastre în domeniul IoT şi extinderea portofoliului cu noi tehnologii, precum NB-IoT (narrow band IoT – n. red.), oferă clienţilor posiblitatea de a profita mai mult de beneficiile Internet of Things”, a menţionat el. În România, Vodafone oferă, încă din anul 2003, soluţii personalizate M2M pentru numeroase industrii precum retail, automobile, logistică şi utilităţi. Portofoliul M2M acoperă o gamă largă de necesităţi, de la managamentul flotelor auto, telemetrie, administrarea de la distanţă a automatelor pentru vânzări, precum şi securitate şi supraveghere a locuinţelor şi a clădirilor de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO