La fiecare trei luni volumul de date transferat se dublează

Vodafone: Consumul de conţinut video generează 50% din traficul de date din România

24 mar 2016 Autor: Adrian Seceleanu

Ponderea consumului de conţinut video din traficul de pe internet din România a crescut în aproximativ un an de la 30% 50%, evoluţia fiind determinată, în mare parte, de explozia înregistrată de vânzările de smartphone-uri şi de consumul de servicii de internet mobil.

„Astăzi 50% din traficul de date, din tot traficul de date din România, este generat de consumul de video“, a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, care are peste 8 milioane de clienţi.

„În ultimii ani milioane de români au început să folosească serviciile de internet mobil. Dacă ne uităm la nişte statistici foarte simple vedem că în 2012 rata de penetrare a smartphone-urilor - echipamentul de bază necesar pentru a te conecta la internet - era de 25%, şi a ajuns la 63% anul trecut. Este o cifră incredibilă, iar viteza cu care s-a întâmplat acest lucru a fost de asemenea incredibilă. Rata de penetrare a smartphone-urilor din România este acum comparabilă cu cea de pe multe pieţe vest- europene, lucru care este foarte bun“, a declarat şeful Vodafone România.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.03.2016

 
Cuvinte cheie:
consum
, video
, romania
, trafic
, continut
, vodafone
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide