Business Hi-Tech

Vodafone contestă în instanţă amenda de 720.000 de lei aplicată de arbitrul telecom

Vodafone contestă în instanţă amenda de 720.000 de...

Autor: Adrian Seceleanu

12.08.2016, 00:00 507

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a contestat în instanţă amenda de 720.000 de lei aplicată luna trecută de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru neîndeplinirea obligaţiei de a acoperi cu reţeaua mobilă câteva zeci de localităţi, conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată şi a informaţiilor furnizate de operator.

„Confirmăm că este vorba despre contestarea ultimei decizii a ANCOM”, au spus reprezentanţii Vodafone despre acţiunea înregistrată pe data de 10 august la Judecătoria sectorului 2 din Bucureşti. ANCOM a anunţat la finele lunii iulie că a amendat Vodafone, Orange şi Telekom pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire prevăzute în licenţele de utilizare a spectrului de frecvenţe radio câştigate în urma procedurii de selecţie organizate în anul 2012. Vodafone a fost sancţionată cu cea mai mare amendă, de 720.000 de lei, pentru „neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire a 72 de localităţi din cele care îi reveneau conform licenţei obţinute”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO