Business Hi-Tech

Vodafone cumpără un furnizor grec de servicii fixe de net pentru 72,7 milioane de euro

Vittorio Colao. Foto: Andreea Alexandru

Vittorio Colao. Foto: Andreea Alexandru

Autor: Ioana Nita

25.08.2014, 00:00 584

Grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat că va cumpăra 72,7% din acţiunile furnizorului elen de servicii de internet Hellas Online SA pentru suma de 72,7 milioane de euro, gigantul telecom având în plan să achiziţioneze şi restul acţiunilor rămase, scrie Bloomberg. Subsidiara Vodafone din Grecia avea deja o participaţie de 18,5% la Hellas Online, ceea ce înseamnă că grupul britanic va ajunge să deţină în total 91,2% din compania elenă.

Vodafone îşi extinde oferta cu servicii de internet în Europa ca urmare a strategiei lui Vittorio Colao, CEO al gupului de telecom, de a pune la dispoziţie pachete de servicii mobile şi fixe. Achiziţia companiei elene vine după ce veniturile din servicii ale grupului Vodafone au scăzut cu 26% în Europa de Sud în anul fiscal trecut încheiat în luna martie. Vodafone a făcut achiziţii similare şi în Germania şi Spania, având ca ţintă să cheltuiască 19 miliarde de lire sterline pentru a-şi îmbunătăţi reţeaua în următorii doi ani.

În luna martie, grupul britanic a decis să cumpere Grupo Corporativo Ono SA din Spania pentru 7,5 miliarde de euro, inclusiv datoriile, iar anul trecut a cumpărat Kabel Deutschland Holding AG pentru 10,5 miliarde de euro. Odată cu achiziţia Hellas Online, Vodafone va deveni a doua cea mai mare companie de telecom din Grecia în funcţie de venituri. Hellas Online avea la sfârşitul anului trecut 519.000 de clienţi şi venituri de 224,2 milioane de euro.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO