Business Hi-Tech

Vodafone: Internetul creste si in recesiune

28.04.2010, 23:04 15

Numarul de utilizatori ai serviciilor de internet mobil vacontinua sa creasca sustinut in Romania in urmatorii ani, inconditiile in care chiar si in mediul urban, unde locuitorii auvenituri mai mari, doar 65% din gospodarii au calculator dar numai19% au si acces la net, spun reprezentantii Vodafone, numarul doipe piata telecom.

In mediul rural cifrele arata si mai rau, dar demonstreaza - pede alta parte - si un mare potential de vanzare pentru operatori:19% din gospodariile din sate au calculator, dar numai 3% au sinet. In Romania sunt aproximativ 7,5 milioane de gospodarii.

"Serviciile de date au crescut si in 2009, in recesiune, si vorcontinua sa creasca si in 2010", spune Liliana Solomon, CEO alVodafone Romania. Pariind pe cresterea cererii pentru net mobil,compania a luat anul trecut decizia de a investi "cateva zeci demilioane de euro" in extinderea la nivel national a acopeririipentru reteaua de internet mobil 3G.

Acum, reteaua Vodafone acopera peste 12.000 de localitati dinRomania cu net 3G la viteze de pana la 7,2 Mbps, inclusiv dinmediul rural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO