Business Hi-Tech

Vodafone nu mai trebuie să plătească înapoi clienţilor sumele achitate peste 60 de euro în roaming. Instanţa a suspendat temporar obligaţia companiei

Vodafone nu mai trebuie să plătească înapoi...

Autor: Roxana Rosu

21.10.2016, 15:19 2595

Instanţa a suspendat obligaţia Vodafone România de a restitui, la cerere, orice sumă achitată peste 60 de euro (TVA inclusă) pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming pe planuri alternative.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Vodafone România şi a dispus suspendarea aplicării măsurilor cu efect retroactiv impuse prin Decizia ANCOM nr. 1028/03.10.2016 privind sancţionarea neaplicării plafonului maxim la internet mobil în roaming, până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a Deciziei ANCOM, ce face obiectul Dosarului nr. 6831/2/2016 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Astfel, instanţa a dispus  suspendarea măsurilor cu efect retroactiv impuse de ANCOM, respectiv obligaţia de a restitui, la cerere, orice sumă achitată peste 60 de euro (TVA inclusă) pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming pe planuri alternative de roaming, obligaţia publicării şi menţinerii pe website-ul Vodafone România a procedurii pe care utilizatorii o pot urma pentru a obţine restituirea sumelor mai sus menţionate si obligaţia de a informa prin mijloace individuale utilizatorii finali despre posibilitatea de a obţine restituirea sumelor menţionate.

Vodafone susţine că nu a încălcat Regulamentul UE nr. 531/2012 invocat de ANCOM şi că măsurile de remediere impuse de Autoritate nu sunt permise de reglementările legale în vigoare.

Vodafone România va notifica în continuare clienţii cu privire la consumul de date în roaming pe planuri tarifare alternative, obligaţie care a fost menţinută deocamdată de către instanţă.

Plata amenzii impuse de ANCOM este suspendată, prin efectul legii   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO