Business Hi-Tech

Vodafone pune la bataie 1,3 mil. euro pentru clienti noi

11.10.2009, 23:22 21

Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, alansat o campanie promotionala cu premii in valoare totala deaproape 1,3 mil. euro, care se va desfasura in perioada 9 octombrie- 16 ianuarie 2010, potrivit datelor de pe pagina web acompaniei.

Campania, care are ca miza mentinerea bazei actuale de clienti,dar si atragerea unor utilizatori noi, vine intr-un contexteconomic dificil in care multi utilizatori isi reduc cheltuielilecu servicii telecom, iar concurenta de pe piata este ridicata.

Mutarea Vodafone vine la scurt timp dupa ce si numarul unu de pepiata locala telecom, Orange, a lansat o noua campaniepromotionala, odata cu relansarea portofoliului de abonamentepentru persoanele fizice.

Operatorul detinut de France Telecom a dat startul unor campaniiagresive de promovare din prima parte a anului, cand a inceput saofere gratuit cartele prepay cu numar oricarui utilizator caresolicita acest lucru prin intermediul paginii web a Orange.Operatorii telecom de pe piata locala au resimtit din plinrestrangerea consumului de catre companii si persoanele fizice.

Orange si Vodafone, cei mai mari jucatori de pe piata, auinregistrat scaderi ale veniturilor de 17% in al doilea trimestrual acestui an.

In primele sase luni si Romtelecom, cel mai mare operator localde telefonie fixa, a obtinut venituri de 408,7 milioane euro, inscadere cu 7,6% fata de rezultatul din intervalul ianuarie-iunie2008. In ceea ce priveste evolutia pietei locale telecom pana lafinele anului Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania, declara inurma cu o luna pentru ZF ca evolutia ratei somajului ramane unuldintre cele mai importante semne de intrebare in urmatoarele lunipentru companiile care ofera bunuri de larg consum, in contextul incare o deteriorare a acestui indicator ar putea determina noirestrangeri ale cheltuielilor consumatorilor si companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO