Business Hi-Tech

Vodafone revendică prima poziţie în topul vitezelor la net mobil din România citând datele americanilor de la Ookla

Vodafone revendică prima poziţie în topul vitezelor la...

Autor: Adrian Seceleanu

20.12.2016, 00:00 629
Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a oferit în ultimele şase luni cele mai ridicate viteze de acces la internet din România, conform unui clasament realizat de compania americană Ookla pe baza testelor realizate de utilizatori prin intermediul aplicaţiei Speedtest, citat de reprezentanţii companiei de comunicaţii. “Rezultatele a peste 500.000 de teste din al doilea şi al treilea trimestru al anului 2016, efectuate de utilizatorii de telefoane mobile din România compatibile cu tehnologia LTE, arată că reţeaua Vodafone România oferă cele mai mari viteze de download şi de upload, precum şi cea mai mică latenţă în transmiterea datelor. Datele colectate arată că, de la începutul anului şi până în prezent, Vodafone România are cele mai bune rezultate, cu viteze de download cu cel puţin 15% mai mari decât ale oricărui alt furnizor de telecomunicaţii mobile”, conform repre­zentanţilor Vodafone. Conform unui clasament realizat de Ookla şi transmis de Vodafone, vitezele de descărcare a datelor rezul­tate în urma testelor au fost următoarele: Vodafone - 52,98 Mbps, Orange - 43,88 Mbps, Telekom - 23,47 Mbps, RCS&RDS - 12,66 Mbps. Aplicaţia Speedtest, una dintre cele mai populare din România, le permite utilizatorilor să-şi testeze viteza, dar nu mai oferă acces publicului larg la topul operatorilor după viteza determinată în urma testelor prin intermediul aplicaţiei. 

„Folosind metodologia noastră riguroasă de măsurare şi având o imagine cuprinzătoare asupra performanţei conexiunilor de internet mobil din România, suntem în măsură să stabilim că Vodafone a oferit cea mai mare viteză de internet mobil clienţilor săi în al doilea şi al treilea trimestru din anul 2016”, a declarat Jamie Steven, Vicepreşedinte Executiv al Ookla.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO