Business Hi-Tech

Vodafone România: numărul clienţilor care intră pe Facebook de pe mobil s-a dublat în 6 luni

Autor: Adrian Seceleanu

20.01.2011, 14:55 151

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de comunicaţii mobile, alansat împreună cu Facebook o nouă aplicaţie care le permite şiutilizatorilor care au telefoane mobile mai puţin performante săacceseze reţeaua socială.

Noua aplicaţie Facebook e compatibilă cu telefoanele care potrula aplicaţii realizate în limbajul de programare Java. "Atâtaplicaţia, cât şi traficul de date, sunt oferite gratuitutilizatorilor Vodafone România, promoţional, până la data de 18aprilie, potrivit oficialilor companiei.

Anultabletelor, internetului mobil şi al achiziţiilor întelecom

"Numărul utilizatorilor Vodafone care folosesc telefonul mobilpentru a accesa Facebook s-a dublat în ultimele 6 luni, iar unadintre priorităţile noastre este să oferim cea mai buna experienţăde navigare pe internet, pentru toţi utilizatorii noştri,indiferent de tipul terminalului folosit. De asemenea, pentru aveni în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri, oferim traficul dedate gratuit în cadrul aplicaţiei, pentru următoarele 3 luni", adeclarat Karsten Wildberger, director comercial al VodafoneRomania.

Noua aplicaţie Facebook permite vizualizarea şi comentareafotografiilor direct din telefonul mobil, sincronizarea listei decontacte cu cea a prietenilor de pe Facebook, conectarea prinFacebook la servicii terţe din cadrul aplicaţiei, cum ar fi cele deştiri, sport, jocuri sau vreme.

Noua aplicaţie Facebook este optimizată pentru a reduce traficulde date necesar utilizării, potrivit Vodafone, care nu oferă însădetalii privind procentul sau volumul cuc are se diminueazătraficul.

Noua aplicaţie Facebook va fi disponibila utilizatorilorVodafone pentru download gratuit la adresa http://facebook, directprin telefon, sau la www.vodafone.ro/facebook, pentru PC.

Pentru a utiliza noua aplicaţie, utilizatorii trebuie să aibăorice opţiune de internet pe mobil de la Vodafone România activatăşi pot verifica dacă telefonul este compatibil lawww.vodafone.ro/setari.

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, are peste 2,4milioane de clienţi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO